Uzený Quiche Lorraine Recept
Smoked Quiche Lorraine je klasický francouzský recept, který má novou chuť, když používáte uzenou slaninu. Je to perfektní pro bruše a může být obsloužen za tepla nebo za studena. A na vrcholu je, že je to mrazák-přátelské a může být provedena v předstihu.
Ingredients
24 skořápek mini dortíků - zmrazených
200 g slaniny
¾ Šálek švýcarského sýra, strouhaného
2 zelené cibule - nakrájené nadrobno
4 vejce
1¼ šálku mléka
1 PL dijonské hořčice
½-2 lžičky chilli vloček (volitelně)
1-2 ČL uzené papriky
¼ lžičky soli
¼ ČL mletého černého pepře
Preparation
Na velké pánvi opečte slaninu na nudličky, dokud nebude křupavá.
Nechte slaninu okapat na papírové utěrce a rozdrobte ji, jakmile dostatečně vychladne, aby se dala zvládnout.
Vyjměte skořápky koláče z mrazničky, aby se během přípravy těsta mírně rozmrazily.
Předehřejte troubu na 375 °F.
V misce smíchejte slaninu, švýcarský sýr a zelenou cibulku.
Směs rozdělte mezi skořápky koláče.
Smíchejte vejce, mléko, hořčici, chilli vločky, uzenou papriku, sůl a pepř.
Do každé skořápky koláče nalijte nebo nalijte vaječnou směs.
Pečte v troubě asi 30 minut, nebo dokud vejce neztuhnou uprostřed a skořápky lehce nezhnědnou.
Užívat si!