Uzený Žebra s bourbonem Recept
Tento uzený recept na bourbon-glazované žebra je z Smoke & Spice s mírným úpravou.
Naučte se, jak kouřit žebra jako profesionál, a budete hvězdou jakéhokoli zahrady BBQ!
Máte rádi neuvěřitelně něžná vepřová žebra? Pokud ano, pak se chystáte být opravdu nadšeni!
Rád odstraním membránu na spodní straně žeber, protože si myslím, že to funguje nejlépe. Kromě toho umožňuje lepší infuzi koření z rub a kouře jednou v kuřáku. Je to dobrý nápad, aby to mopoval v polovině cyklu, protože poslední žebra, která jsem udělal, byla jen trochu suchá. Omáčka s bourbonem zní dobře na karamelizaci na konci.
Ingredients
Grilovaná žebra:
⅓ Šálek pepře - čerstvě mletý
¼ Šálek papriky
2 lžíce cukru
1 PL soli hrubé mořské košer
1 PL chilli prášek
1½ Čajový česnekový prášek
1½ Čajový prášek z cibule
3 Každé vepřové žebro asi 3 lb každé
Bourbonový mop (volitelný):
Mop za dvě hodiny
¾ Šálek bourbonu
¾ Pohár jablečný ocet
Omáčka:
¼ Hrnek másla nejlépe nesolený
¼ Pohár rostlinného oleje
2 Každá cibule - středně mletá
¾ Šálek bourbonu
⅔ Cnahoru kečup
½ Šálek jablečného octa
½ Šálek čerstvé pomerančové šťávy
½ Šálek čistého javorového sirupu
⅓ Šálek melasy
2 PL worcesterské omáčky
½ Čajová paprika - čerstvě mletá
½ Čajová sůl
Preparation
Pomocí jehlových kleští odstraňte membránu na spodní straně žeber.
Smíchejte ingredience v míse a rovnoměrně naneste na žebra, přibližně si vyhraďte½ směsi koření. Vložte desky do plastového sáčku nebo zabalené v saranu a dejte je přes noc do chladničky.
Druhý den vyjměte žebra z lednice a potřete je zbývajícím třením. Nechte stát při pokojové teplotě 30-40 minut.
Předehřejte BS na 200-220ºF na hodinu.
Pokud podléváte, smíchejte bourbon s octem ½ šálek vody. Zahřejte mop na mírném ohni.
Maso přendejte do udírny. Žebírka pečte asi 4-5 hodin, stejnou dobu uďte pomocí dřevěných biket dle výběru, po 2 hodinách otočte a vytřete. Vyměňte police v Bradley, když vytíráte.
Omáčku Bour-BQ připravte během uzení plátků, aby byla připravena k nanesení na žebra asi 45 minut před dopečením masa.
Ve velkém hrnci rozpustíme na středním plameni máslo s olejem. Přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut, dokud nezačnou zlátnout. Přidejte zbývající ingredience a vařte při nízké teplotě asi 40 minut, dokud nezhoustne.
Za posledních 45 minut až jednu hodinu uzení jednou nebo dvakrát potřete žebra omáčkou, aby získala trochu polevy. Zbývající množství vraťte na sporák a vařte dalších 20 minut, dokud se nezredukuje ⅓.
Maso je hotové, když se maso snadno ohýbá mezi žebry a omáčka je mazlavá a lepkavá. Krájejte tak, jak si vyberete – ráda krájím na 2 žebírka poté, co je nechám asi 10 minut odležet mimo udírnu.