Slanina zabalená uzená Vepřová panenka Recept
Vyzkoušejte tento recept na uzenou vepřovou panenku obalenou ve slanině, plněnou špenátem a houbami. Nabité chutěmi a velmi zdravé. Experimentujte s sušenkami z olše, jablka nebo bílého ořechu. Vše bude fungovat skvěle.
Ingredients
2 Vepřová panenka
2 lžíce másla
3 stroužky česneku - mleté
½ cibule - nasekaná
3 šálky špenátu
2 šálky žampionů - nakrájené na plátky
½ lžičky soli
½ ČL černého pepře
10-12 plátků slaniny
Bikety s příchutí Bradley – Apple, Cherry nebo Hickory
Preparation
Vepřové panenky ořízněte od jakéhokoli tuku a blány. Držte nůž vodorovně a rozřízněte vepřovou panenku na polovinu, dávejte pozor, abyste druhý konec neprorazili.
Na pánvi rozpustíme máslo a poté přidáme cibuli a česnek. Vařte několik minut a poté přidejte špenát, houby, sůl a pepř. Vařte za častého míchání, dokud se zelenina neprovaří. Odstraňte z tepla a ochlaďte na pokojovou teplotu. Jakmile vychladne, vložte zeleninu do kuchyňského robotu a pulsujte, dokud není jemně a rovnoměrně nasekaná.
Špenátovou a houbovou směs rovnoměrně rozprostřete do otvorů vepřové panenky. Svíčkovou uzavřete, aby směs zůstala uvnitř kapsy masa.
Panenky obalíme slaninou a dáme na udírnu. Možná bude rozumné dát panenku rozkrojenou otevřenou stranou nahoru, aby zeleninová směs zůstala v kapse a nevypadla.
Nastavte udírnu na 275 °F pomocí Bradley Flavour Bisquettes dle výběru (Apple, Cherry nebo Hickory všechny fungují skvěle).
Uďte vepřové maso, dokud nedosáhne vnitřní teploty 155 °F a slanina se roztaví a nezačne křupat. To by mělo trvat přibližně 2-2 ½ hodiny.
Vepřové panenky vyjmeme z udírny a necháme asi 10 minut odležet. Nakrájejte na 1 palcové medailonky a podávejte.
Recept od: Steve Cylka
Jablko
Dřevo
Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.
Shop Now