Maple wood smoked Canadian back bacon

Maple kouřil Zpět slanina Recept



Pro všechny ty milovníky slaniny tam venku, jeden z nejlepších receptů na slaninu! Jen několik jednoduchých ingrediencí, kuřák Bradley a spousta trpělivosti, aby byl nízký a pomalý.

Ingredients

1 Celá pečeně z vepřového karé

Bradley Maple Sugar Cure (množství závisí na váze pečínky)

Preparation

Vepřovou panenku ořízněte tak, že ji zbavíte většiny tuku na vnější straně.

Po oříznutí zvažte vepřovou panenku. Poté odměřte požadovanou kúru s javorovým cukrem.

Na každých 5 kilogramů masa jsou potřeba 3 polévkové lžíce. Pomocí kalkulačky určete poměr a potřebné množství.

Odměřenou kúrou potřeme celý vepřový bok. Ujistěte se, že je potřete ze všech stran masa.

Vložte vepřovou panenku do velkého mrazícího sáčku nebo vakuově utěsněného sáčku bezpečného pro potraviny.

Nechte vepřový bok v lednici 7-10 dní, dvakrát denně ho obracejte.

Po vytvrzení v lednici vepřový bok důkladně opláchněte pod studenou vodou.

Maso dejte na talíř a dejte zpět na 8 hodin do lednice. Tím se vysuší vnější strana masa a zlepší se proces uzení.

Nastavte udírnu na 250ºF pomocí bisket z javorového dřeva.

Umístěte vepřovou panenku na udírnu.

Udit vepřovou panenku, dokud nedosáhne vnitřní teploty 155 °CºF.

Vyjměte zadní slaninu z udírny a nechte ji hodinu odpočívat.

Zadní slaninu nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi. Podávejte na sendviči, s vejci nebo jen tak samotné!

Podle Steve Cylka

Javor
 Dřevo

Javorové biskety pro kuřáky Bradley

Maple Bisquettes s jemně kouřovou, sladkou a jemnou chutí jsou ideální pro uzení krůt a zlepšují chuť drůbeže a pernaté zvěře.

Shop Now