Uzený Zpět slanina a recept na solanku
K přípravě tohoto uzeného receptu na slaninu a solanky můžete použít celou bedra. Ať už váží celá bedra. Při použití solanky by mělo vážit 50% stejně jako vyléčení masa.
Jeden galon vody váží 8 lb, takže solanka vyléčí až 16 lb masa.
Ingredients
1 galon destilované vody
2½ Čajová kúra #1
1 šálek hrubé kosher soli Morton
4 bobkové listy rozdrcené
1 hrnek tmavě hnědého cukru
1 tableta granulovaného česneku
1 Zaoblené ouško celé nové koření
1 Zakulacené ouško celé bobule jalovce
1 kulaté ouško celého černého pepře
3 Tab cajun koření
¼ Šálek čistého medu
¼ Pohár Jack Daniels
Preparation
Vyhoďte všechno koření kromě léku a medu do 3litrové pánve a přidejte 2 litry výše uvedené vody.
Přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte 20 minut. To opravdu zvýrazní chutě.
Nechte vychladnout, poté nalijte do nálevu a přidejte zbytek vody.
Dobře promíchejte a dejte do lednice, dokud solný roztok nebude mít 40 stupňůºF.
Přidejte lék a med.
Nyní si nasaďte zádové popruhy a přidržte je talířem.
Nechte vytvrdit 1 týden.
Dobře opláchněte, položte na mřížku přes okrajovou pánev a dejte odkryté přes noc do lednice.
Když je připraveno k uzení, nechte maso ohřát na pokojovou teplotu a zahřejte udírnu na 225 °CºF.
Kouřte 3 hodiny a odstraňte, když IT dosáhne 145ºF.
Nechte vychladnout při pokojové teplotě, zabalte do igelitu a dejte na 48 hodin do lednice, aby se chutě propojily.
Nakrájejte a užívejte si.