Uzený Slanina Recept
Záchrana slaniny ... .. Ach, jaký zvuk!
Pokud je v tomto světě něco, co je skutečně hodné slintání, musí to být slanina. Kdo absolutně nemiluje slaninu? Na pánvi není nic jako vůně smažení slaniny. Bacon je skvělá v sendviči, na pizzu, v salátu, těstoviny a mnohem víc. Dnes se chystáme na výrobu nejchutnějších uzených slanin na Zemi!
Ingredients
2 vrchovaté lžíce mořské soli
2 Hromadění polévková lžíce Demerara (hnědého) cukru
1 lžíce jemného pepře
1 zarovnaná lžička růžového prášku Prague #1
Preparation
Začal jsem s 5 kilovým staženým břichem.
Celé to potřel mým kořením/lékem a pevně zabalil (3x) do plastového potravinářského obalu.
Pak jsem to dal na 5 dní do lednice.
Zcela opláchněte, osušte a znovu vložte do lednice na 24 hodin.
Poté jsem posypal hrubým pepřem a vložil do udírny.
Pomocí Bisquettes z olšového dřeva jsem nastavil teplotu na 100°C/200ºF kouřilo se 4 hodiny. Po 2 hodinách jsem vytřela čistý přírodní med po celém břiše a vrátila ho udírně. Udírna se automaticky vypnula, ale nechal jsem ji v udírně přes noc. Druhý den ráno jsem ji nakrájel a usmažil nejlépe chutnající slaninu, jakou jsem kdy jedl.
Olše
dřevo
Olše se běžně používá pro uzený losos kvůli své jemnější chuti. Díky své lehké, sladké a pižmové chuti se však jedná o jemnou kouřovou příchuť, která se hodí téměř ke každému pokrmu.
Shop Now