Uzený havajský styl (Portagee) klobása Recept
Havajci často označují tento styl klobásy jako na „Portagee klobásu“ (žádná urážka byla zamýšlena). Portagaee klobása je havajská variace portugalské linguica. Je sladší a ne tak „horké“ jako původní klobásy ve stylu linguiky. Vzorec byl vyvinut v důsledku mého ochutnávání několika různých verzí havajských klobás a výběrem mých oblíbených příchutí.
Z Kamanodental
Ingredients
2 ¼ Lb vepřového zadku
¾ Lb tuku na zádech
2 PL soli
6 lžic třtinového cukru, hnědého
2 PL papriky
1 lžička fosfátů (volitelně)
½ lžičky Instacure #1
2 ČL česneku - granulovaný
1 ČL anýzu - mletý
4 PL ananasové šťávy
3 PL sójové omáčky
1 polévková lžíce horké omáčky - volitelně (rád používám vločky červeného italského pepře)
32 mm vepřová střeva
Preparation
Maso a tuk nakrájíme na kostičky, částečně zmrazíme a poté je společně umeleme přes střední desku mlýnku.
Smíchejte sůl, Instacure # 1 a fosfát s ananasovou šťávou; dobře promíchejte, aby se rozpustily a poté dobře promíchejte s masem.
Maso posypeme cukrem, paprikou, česnekem a anýzem; zalijeme sójovou omáčkou a horkou omáčkou a dobře promícháme.
Dejte na 12 hodin do lednice, aby se v mase rozvinuly chutě.
Věci naplňte do 32 mm střívek; svázané po párech – délka 8 palců.
Vysušte pouzdra na vzduchu; tady pomáhá malý fanoušek.
Vložte do udírny předehřáté na 160 °F; použijte lehký kouř a držte, dokud vnitřní teplota klobásy nebude 150 °F (použijte svůj způsob uzení, pokud se liší).
Ochlaďte na pokojovou teplotu; poté ochlaďte (doplňky lze vakuově uzavřít a zmrazit).