Uzený Klobása a recept na pivo chili
Tento recept chili používá uzenou klobásu místo tradiční základny mletého hovězího masa.
Ingredients
1 PL oleje
1 ½ šálku nakrájené cibule
1 ½ šálku celeru nakrájeného na kostičky
1 ½ šálku nakrájené červené papriky
2 libry uzené klobásy, nakrájené na ½ na plátky (viz recept na uzenou klobásu z obchodu)
2 stroužky česneku - mleté
Jedna 28 oz plechovka nakrájených rajčat
2 plechovky fazolí - opláchnuté a okapané
1 plechovka černé fazole – opláchnuté a scezené
1 láhev piva
3 PL rajčatového protlaku
3 PL chilli prášek
2 PL hnědého cukru
1 ČL soli
½ lžičky kajenského pepře
Preparation
V holandské troubě nebo velkém hrnci rozehřejte na střední teplotu olej.
Do holandské trouby přidejte cibuli, celer, pepř a česnek a za častého míchání opékejte, dokud zelenina nezměkne.
Přidejte nakrájenou uzenou klobásu a za častého míchání vařte asi 5-7 minut.
Vmícháme zbývající ingredience a přivedeme k varu.
Snižte teplotu, zamíchejte a přikryjte pokličkou.
Necháme v chladu provařit 90 minut.
Podávejte horké.