Canadian Bacon on a cutting board

Smoked Canadian Back Bacon Recipe



Ever wondered how to make Canadian back bacon? This recipe uses a homemade cure. For a simpler method try Maple Smoked Back Bacon, made with the Bradley Smoker Maple Cure.

Ingredients

1½ Lb vepřová panenka

Pro solanku:

½ galonu vody

3,2 oz košer sůl

20 g pražského prášku (Kúra #2)

¼ šálku javorového sirupu

¼ šálku hnědého cukru

4 stroužky česneku - nasekané

3 Bobkové listy

½ lžičky sušeného tymiánu

½ lžičky černého pepře

Šťáva a kůra z 1 citronu

Bradley Flavour Bisquettes - javor

Preparation

Smíchejte přísady na solný roztok v hrnci a zahřejte, aby se rozpustily cukry a soli.

Ochlaďte solankou.

Svíčkovou ponořte do slaného nálevu a slaného nálevu na 3 dny a pravidelně otáčejte, abyste zajistili rovnoměrné nasolení.

Opláchněte svíčkovou a nechte oschnout, aby se vytvořila pelikula.

Předehřejte udírnu na 200 °F.

Vykuřte javorovými biskety, dokud nedosáhnete vnitřní teploty 150 °F.

Autor Lena Clayton.

Javor
 Dřevo

Javorové biskety pro kuřáky Bradley

Maple Bisquettes s jemně kouřovou, sladkou a jemnou chutí jsou ideální pro uzení krůt a zlepšují chuť drůbeže a pernaté zvěře.

Shop Now