Uzený Horká italská klobása Recept
Rozhodl jsem se, že tento uzený horký italský italský recept na nadcházející Gameday. Můj první pokus v tomto konkrétním receptu a je to vítěz! Přizpůsobil jsem ji z knihy „Charcuterie“ a pro své kryty jsem použil nový zdroj, protože poslední, které jsem použil, byly strašně tvrdé a zklamáním. Líbila se mi tato pouzdra od společnosti Syracuse Casing Company. Je to druh předem zbarvených pouzder a jsou super něžné, s velkým zaklapnutím. Je také velmi snadné se dostat na trubici klobásy. Měl jsem však pár vyfukovacích. Tato pouzdra jsou o něco jemnější než ostatní, které jsem použil. Ale jakmile jsem s nimi choval jemněji, šlo to dobře.
Přizpůsobeno z „Charcuterie“ od Ruhlmana
Ingredients
5 liber/2,2 kg vepřová plec bez kosti - kostky
2 lžíce košer soli
1½ Lžička krystalového cukru
2 lžíce fenyklových semínek - opražených
1 lžíce celých semínek koriandru – opražených
3 lžíce papriky - jen obyčejná, ne pálivá
½ lžičky kajenského pepře
1 PL sušeného oregana
4 lžíce čerstvě nasekaných lístků bazalky
2 lžíce vloček horké červené papriky
2 ČL hrubě mletého černého pepře
3-4 čerstvé stroužky česneku, nasekané
¾ šálku ledové vody
¼ šálku červeného vinného octa - chlazeného
Preparation
Smíchejte všechny ingredience kromě vody a octa a promíchejte. Chlaďte, dokud nebudete připraveni k mletí (já jsem ten svůj dal na 30 minut do mrazáku).
Rozdrťte přes malou kostku do misky vložené do ledu.
Vodu a ocet přidejte k masu a míchejte lopatkovým nástavcem na Kitchenaid nebo pevnou lžící, dokud nebude mít směs lepkavý vzhled a tekutiny se dobře rozdělí.
Menší porci orestujeme a ochutnáme, případně dochutíme.
Věci do střívek.
Užívat si!