Smoked Thuringer Sausage Recipe

Uzený Thuringer klobása Recept



Charcuterie, „řemeslo solení, kouření a vytvrzování“; Autor: Michael Ruhlman a Brian Polcyn.

Podávejte tuto lahodnou klobásu se sýrem a sušenkami nebo samo o sobě.

Užívat si

Ingredients

4 libry (1,75 kg) vepřová plec bez kosti, kostky

½ šálku (80 g) Fermento

1 lb (450 g) vepřového hřbetního sádla nakrájeného na kostičky

1½ oz (40 g) košer soli (3 polévkové lžíce)

1 ČL (6 g) růžové soli (InstaCure #1; Prague Powder #1; DQ Powder; TCM)

2 polévkové lžíce (20 g) dextrózy

2 ČL (8 g) kuliček černého pepře, namočených alespoň 1 hodinu v teplé vodě

½ lžičky (2 g) suché mleté hořčice

2 lžičky (8 g) mletého koriandru

10 stop (3 metry) 32-35 mm vepřová pouzdra; nebo 5 čirých vláknitých obalů 1,5 x 12 palců

Preparation

Vepřovou plec namelte přes velkou kostku do mísy vložené do ledu. Během tohoto kroku nemelte na kostičky nakrájený tuk.

Fermento rozpusťte v dostatečném množství vody, 1/4 až 1/2 šálku (60 až 125 ml), aby vznikla řídká pasta. Přidejte k masu spolu s ostatními přísadami včetně tuku a ručně důkladně promíchejte.

Zabalte směs do pánve nebo plastové nádoby a vytlačte případné vzduchové kapsy. Přikryjeme igelitem, přitlačíme tak, aby se dotýkalo masa a nedostal se k němu vzduch.

Dejte na 3 dny do lednice. Směs by měla mít po 3 dnech hezkou červenou barvu.

Rozdrťte směs přes malou matrici. Malý kousek orestujeme, ochutnáme a případně dochutíme.

Klobásu naplňte do střívek. Použila jsem nepoživatelná vláknitá střívka.

Zavěste na kouřové tyčinky a nechte 10 hodin schnout při pokojové teplotě (18 až 21 °C). Na svém OBS mám digitální teplotní spínač, takže jsem je pověsil do udírny, aby vyschly s úplně otevřeným horním otvorem; s teplotním spínačem nastaveným na 65 °F.

Po usušení párky za studena udí na nejnižší možnou teplotu, ideálně pod 100 °F/37 °C po dobu 5 hodin. Na celý kouř jsem použil piškoty z bílého ořechu. Změna barvy po studeném kouři je úžasná.

Zvyšte teplotu udírny na 180 °F/82 °C a přiveďte klobásy na vnitřní teplotu 150 °F/65 °C.

Přeneste do ledové lázně, aby zcela vychladla, a poté ochlaďte.

Volitelné: Pokud používám vláknitá střívka, rád párky ponořím do vroucí vody, aby se střívka stáhla, a poté je přemístím do ledové lázně.

Bílý ořech
 Dřevo

Biskety Hickory pro kuřáky Bradley

Silná a sladká chuť Hickory Bisquettes z nich dělá jedno z nejoblíbenějších dřev pro uzení a zvláště dobře se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, zvěřině, vodní drůbeži, ořechům a sýrům.

Shop Now