Uzený Vepřové souvlaki Recept
Toto uzené vepřové souvlaki je plné chuti. Podávejte to s řeckým salátem, rýží nebo na pita chlebu.
Ingredients
1½ až 2 libry vykostěné vepřové pečeně
¼ šálku červeného vinného octa
¼ šálku olivového oleje
1 PL soli
1½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
2 PL česnekového prášku
2 PL papriky
2 PL oregana
2 PL cukru
Dřevěné špejle
Bisquettes s příchutí Bradley – javor nebo dub
Preparation
Vepřovou panenku nakrájejte na stejnoměrné 1-palcové kostky.
Smíchejte zbývající ingredience a vytvořte souvlaki rub/pasta.
Vložte nakrájené vepřové maso do velké mísy a přidejte pastu souvlaki. Vhoďte maso tak, aby bylo všechno obalené. Zakryjte plastovým obalem a dejte na 1-2 hodiny do lednice.
Dřevěné špejle namočte na 20-30 minut do vody
Marinované vepřové kostky napíchněte na špízy. Umístěte špejle vedle sebe na udírny a ujistěte se, že se navzájem nedotýkají.
Spusťte udírnu pomocí dřevěných bisket dle výběru (velmi dobře funguje javor nebo dub!). Přiveďte udírnu na teplotu 250 °F.
Vložte vepřové špízy do udírny a vařte, dokud vnitřní teplota nedosáhne 155 °F, asi 2½ hodiny.
Jablko
Dřevo
Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.
Shop Now