Brined Smoked Pork Chops Recipe

Oslovený uzený Vepřové kotlety Recept



Tento uzený recept na vepřové bederníky je něžný, šťavnatý a plný kouřové chuti, určitě bude hitem vaší rodiny a přátel. Tato vepřová bedra je ořešena po dobu 36-48 hodin a poté pomalu kousek po dobu čtyř hodin, je ideální pro grilování nebo mrznutí pro pozdější použití.

Ingredients

Pro solanku:

4 šálky vody

1 šálek Morton Tender Quick*

Vystačí na 6 kilovou vepřovou panenku.

Množství Tender Quick je doporučené množství výrobcem.

Preparation

Nejprve rozmíchejte Tender Quick ve vodě, dokud se nerozpustí. Doporučuji vám přidat do nálevu vlastní koření.

Poté nakrájejte hřbet na dva kusy a vložte do nálevu (v této fázi nekrájejte na kotlety). Doba solení je u tohoto receptu přibližně 36 hodin. Může se však prodloužit až na 48 hodin.

Nakrájení hřbetu na dva kusy se provádí ze dvou důvodů: usnadňuje to, aby se vešlo do nádoby, kterou nakládáte, a navíc se menší kusy masa lépe vejdou na udící rošty.

Snažte se udržet všechno maso ponořené ve slaném nálevu. Pokud to nelze udělat, omezte nechráněné maso na minimum.

Poté maso vyjměte z nálevu a opláchněte. Maso namočte na dvě hodiny do čerstvé vody. Pokud dáváte přednost více slané chuti, použijte vyšší konec doby nakládání nebo namáčejte kratší dobu (ale ne méně než jednu hodinu).*viz níže.

Nyní můžete maso vyjmout z vody a osušit papírovou utěrkou.

Nyní je čas kouřit:

Předehřejte si Bradley Smoker na 200°F. Udit po dobu čtyř hodin, nebo dokud vnitřní teplota masa 150 °C°F je dosaženo pomocí tří hodin bílého kouře.

Maso vyjmeme z udírny, vychladíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí nakrájíme hřbety na cca ¾ palcové kotlety.

Nyní můžete grilovat každou jednotlivou vepřovou kotletu, nebo je můžete zmrazit a grilovat později. Všimněte si, že doporučuji horké kouření, dokud vnitřní teplota nedosáhne 150°F. Na druhou stranu, pokud se chystáte vařit na grilu, můžete ji udit méně než plně tepelně upravenou. Dávám však přednost pečlivému propečení, abyste se při opětovném zahřívání na grilu nemuseli starat o jeho „uvaření“.

Poznámky: Největší radou je namočit si bedra před kouřením. Nemohu přeceňovat důležitost tohoto kroku a bude rozdíl mezi snesitelným slaným jídlem a vynikajícím jídlem.

Kredit receptu: „Whitetailfan“ z Bradley Smoker Forum.

Bílý ořech
 Dřevo

Biskety Hickory pro kuřáky Bradley

Silná a sladká chuť Hickory Bisquettes z nich dělá jedno z nejoblíbenějších dřev pro uzení a zvláště dobře se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, zvěřině, vodní drůbeži, ořechům a sýrům.

Shop Now