Uzený Tažené vepřové maso Recept
Nejlepší, pokud začnete vařit den před podáváním. Boston Butt je nejjednodušší udělat v malém měřítku. Pro větší davy použijte rameno nebo celé rameno (což je rameno plus bostonský zadek).
Ingredients
3 šálky jablečného octa
¼ šálku každé soli, hnědého cukru, mletého černého pepře
2 PL kajenského pepře
¼ libry másla
4 šálky vody
8 až 12 liber bostonské pečeně
Preparation
V nereaktivní pánvi smíchejte jablečný ocet, sůl, hnědý cukr, černý pepř, kajenský pepř a máslo. Přiveďte k varu na středně vysoké teplotě. Odstavte a nechte vychladnout.
Když omáčka vychladne na pokojovou teplotu, vložte zadek nebo plec do velkého sáčku na zip a nalijte na maso asi polovinu omáčky a sáček utěsněte. Pokud je příliš velké, aby se vešlo do sáčku, vložte maso do velké plastové nebo jiné nereaktivní pánve a přikryjte ji. Nechte přes noc v lednici, v polovině marinování otočte sáček nebo maso. Zbývající nepoužitou omáčku uložte do chlazené nádoby.
Druhý den předehřejte udírnu na 200ºF. Ujistěte se, že je generátor kouře vypnutý, vložte 12 sušenek z bílého ořechu do plnicí trubice a nakonec vložte 2-3 puky Bubba. Maso ochutíme košer solí, česnekovým práškem, cibulovým práškem a hrubozrnným mletým pepřem.
Proces kouření:
Maso jde do Bradley a pak zapněte generátor kouře. Zavřete dvířka a posuňte dřevěné puky na plotýnku, abyste zahájili proces uzení. Maso potírejte zbytkem omáčky asi každou 1 až 1½ hodiny.
Když vnitřní teplota masa dosáhne 165 stupňů, použijte k zabalení masa alobal. Složte okraje dvou listů k sobě, abyste vytvořili vodotěsné těsnění. Umístěte maso do středu a přitáhněte okraje nahoru a maso vymačkejte. Maso přelijte 1 šálkem omáčky a poté pečeně pevně uzavřete alobalem.
Vložte balíček masa zpět do udírny nebo do trouby na 350 stupňů (175 °C). Pokud je na udírně, zvyšte teplotu na 300 stupňů. Balíček vařte, dokud se maso snadno netáhne od kosti. Pokud dokážete snadno vytáhnout kost čepele z bostonského zadku, je to dokonale provedeno. Tato část procedury bude trvat až 2 hodiny (bez kouře). Ale pamatujte, že to není hotové, dokud vnitřní teploměr neřekne, že ano. Čas není při kouření důležitým faktorem. Bude hotovo, až bude hotovo. Když je hotovo, zabalte maso do těžké fólie a pevně ji uzavřete, poté maso zabalené ve fólii zabalte do ručníku a poté vložte maso zabalené v ručníku do prázdné ledové truhly (NO ICE). Toto je postup FTC, o kterém jste tolik slyšeli na fóru BS. Necháme 1-2 hodiny odležet v chladu. Můžete jej také umístit do prázdné mikrovlnné trouby.
Tip: Pokud budete v kouři udržovat stálou teplotu 200 až 204 stupňů a vařit, dokud nebudete mít správnou vnitřní teplotu, dosáhnete dokonalého kouře. Nyní začněte plánovat další kouření.
Od Sauce Bauce