Sliced chorizo on cutting board

Uzený Španělský chorizo Recept



Tento recept je určen pro chorizo ​​ve španělském stylu, sušen a vyléčen. Barva chorizo ​​podpisu pochází v tomto případě z Papriky, ale v mexickém chorizo ​​je to spíše z chilli.

Ingredients

1 kg vepřového zadku

½ kg hovězího masa (použil jsem trochu odpadu ze sklíčidla, který jsem měl)

38 g košer soli

15 g česneku - mletého

5 G lék č. 2

5 g bílého cukru

5 g hnědého cukru

3G oregano

30 g papriky

7,5 g chilli papričky

1 G mondo start kultury

100 ml suchého bílého vína (použila jsem Chardonnay)

Vepřové střevo

Biskety s příchutí Bradley – dub

Preparation

Kostka vepřového a hovězího masa.

Kombinujte se vším kořením, kořením, kulturou a kúrou č. 2 společně.

Marinujte přes noc.

Přeneste do mrazáku, dokud sotva zmrznou.

Namočte vepřové střevo do čerstvé vody na 30 minut a opláchněte vodou.

Maso umelte na hrubou třídu.

Důkladně promíchejte s bílým vínem, dokud se dobře nespojí.

Věci obal a stočte do článků.

Sterilizujte jehlu a propíchněte případné vzduchové otvory. Pro snadnější sušení propíchněte rovnoměrně.

Zvažte Chorizo a poznamenejte si původní hmotnost.

Fermentujte chorizo při 65-75°F v 90% relativní vlhkosti po dobu 48 hodin.

Chorizo studeným kouřem po dobu 4 hodin s dubovými bisketami.

První týden sušte Chorizo při 50–60 °F a 80–85 % relativní vlhkosti, poslední týden pak při vlhkosti 75 %.

Sušte, dokud neztratíte 35–50 % původní hmotnosti, sušení by mělo trvat přibližně 2 týdny.

Dub
 Dřevo

Dubové biskety pro kuřáky Bradley

Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.

Shop Now