Uzený Španělský chorizo Recept
Tento recept je určen pro chorizo ve španělském stylu, sušen a vyléčen. Barva chorizo podpisu pochází v tomto případě z Papriky, ale v mexickém chorizo je to spíše z chilli.
Ingredients
1 kg vepřového zadku
½ kg hovězího masa (použil jsem trochu odpadu ze sklíčidla, který jsem měl)
38 g košer soli
15 g česneku - mletého
5 G lék č. 2
5 g bílého cukru
5 g hnědého cukru
3G oregano
30 g papriky
7,5 g chilli papričky
1 G mondo start kultury
100 ml suchého bílého vína (použila jsem Chardonnay)
Vepřové střevo
Biskety s příchutí Bradley – dub
Preparation
Kostka vepřového a hovězího masa.
Kombinujte se vším kořením, kořením, kulturou a kúrou č. 2 společně.
Marinujte přes noc.
Přeneste do mrazáku, dokud sotva zmrznou.
Namočte vepřové střevo do čerstvé vody na 30 minut a opláchněte vodou.
Maso umelte na hrubou třídu.
Důkladně promíchejte s bílým vínem, dokud se dobře nespojí.
Věci obal a stočte do článků.
Sterilizujte jehlu a propíchněte případné vzduchové otvory. Pro snadnější sušení propíchněte rovnoměrně.
Zvažte Chorizo a poznamenejte si původní hmotnost.
Fermentujte chorizo při 65-75°F v 90% relativní vlhkosti po dobu 48 hodin.
Chorizo studeným kouřem po dobu 4 hodin s dubovými bisketami.
První týden sušte Chorizo při 50–60 °F a 80–85 % relativní vlhkosti, poslední týden pak při vlhkosti 75 %.
Sušte, dokud neztratíte 35–50 % původní hmotnosti, sušení by mělo trvat přibližně 2 týdny.
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now