Smoked Black Belt Pepperoni Recipe
Mild and spicy pepperoni sticks at a fraction of the cost from store bought. The name came to me from the photo of them drying, with my sons black belt certificate hanging in the background. I used Cherry bisquettes to smoke them on my Bradley for six hours at low temperature. Then, let them air dry for three days.
Ingredients
Pět kilo čerstvě mletého masa, přibližně polovina vepřového a hovězího
2 lžíce opečeného fenyklu
2 lžíce opečeného anýzu
1 PL mletého anýzu
3 lžíce košer soli
2 ČL léčivé soli
1 PL papriky
2 lžíce cukru
½ ČL černého pepře
1 PL vloček červené papriky
Pro pikantní přidejte:
2 lžíce vloček červené papriky
2 lžíce nasekané papriky scotch bonnet
Preparation
Maso ochlaďte téměř zmražené
Nakrájejte na proužky a nechte projít mlýnkem na maso
(Tuk neodkrajujte. Pokud je maso velmi libové, přidejte trochu slaniny.)
Vmícháme koření
Necháme pár hodin nebo přes noc odležet v lednici
Namočte a opláchněte střívka velikosti snídaně
Věci v délkách ~ 3-5 stop
Twist do ~ 5-palcových feferonek
Udit na hácích při nejnižší možné teplotě po dobu 3-6 hodin, podle toho, jak kouřové je máte rádi.
Nechejte sušit několik dní, dokud nedosáhnou požadované pevnosti.
Je pravděpodobné, že po procesu sušení zbude jen málo, protože je nutné neustále odebírat vzorky pro texturu!