Uzený Data se slaninou a parmigiano-reggiano Recept na sýr
Uzená vycpaná data mohou nebo nemusí být získaná chuť. Vzpomínám si, když jsem poprvé udělal, že jsem nebyl ohromen, teď mohu pohltit celý podnos v jednom prostředí.
Ingredients
½ libry Parmigiano-Reggiano
30 datlí bez pecek (nejlépe Medjool)
10 – 5 proužků neuzené slaniny
Párátka
Preparation
Slaninu nakrájejte na kousky o délce 3 palce. Nepoužívejte široké mastné konce slaniny; schovejte si je na jiná jídla, jako jsou pečené fazole. Nebo použijte střed nakrájenou slaninu.
Středově vykrojená slanina nemá mastné konce a je obecně masitější.
Nakrájejte sýr ¼″ široký x ¼″ silný x 1″ dlouhý.
Pokud datle nejsou rozříznuty, udělejte podélný rozsek, aby bylo možné datle otevřít.
Zkontrolujte, zda nezůstaly žádné části jámy.
Do každé datle vložíme 1 kousek sýra
Kolem každé datle obtočte 1 kus slaniny a zajistěte ji trsátkem.
Pokyny pro horké kouření:
Chcete-li horký kouř, když chcete roztavit sýr. Chcete-li dále vařit ingredience, které jste naplnili, a/nebo obalit datle s nevařenou slaninou nebo jiným tepelně neupraveným masem. Pokud používáte pancettu, možná budete chtít kouřit horkým kouřem, abyste snížili množství tuku.
Předehřejte generátor kouře a skříň na 250 °F.
Rozložte plněné datle na mřížku tak, aby mezi datly byla mezera alespoň ½ palce (použijte trhané mřížky, pokud používáte malé datle).
Vložte datle do udírny, zavřete ventilační otvor na ¼ – ⅓ otvoru a přiveďte kouř na 20-40 minut (já použil jablko).
Pokračujte ve vaření, dokud nebude slanina hotová. Pokud chcete křupavou slaninu:
Po nanesení kouře vyjměte datle z udírny
Datle rozložte na plech s velkým okrajem vyložený pečicím papírem nebo alobalem.
Pečte v předehřáté troubě na 450 °F, dokud slanina nezezlátne a nebude křupavá (pozorně sledujte, aby se slanina nespálila).
Vyjměte z udírny nebo trouby.
Přemístěte na papírové ručníky a nechte okapat; před podáváním necháme mírně vychladnout.
Pokyny pro studené kouření:
Chcete udit studeným kouřem, když už není potřeba žádné další vaření, nebo pokud chcete dovařit datle v troubě, nebo pokud chcete udit obyčejné datle předem.
Následující pokyny se týkají obyčejných dat uzení za studena předem. Vložte do uzavíratelného sáčku, vychlaďte a vydrží nekonečně dlouho. Tuto techniku lze použít i na plněné datle.
Předehřejte generátor kouře, odpojte topné těleso a nechte ventilační otvor dokořán.
Vzhledem k tomu, že datle se budou udit pouze 20 minut (maximálně 40 minut), nebudete muset používat nastavení studeného kouře; pokud nechceš.
Před vložením datlí do udírny otevřete dvířka a nechte je otevřená, dokud skříňka nevychladne.
Otevřete datle a položte otevřený konec dolů na drátěné rošty, ponechte mezi nimi alespoň ½ palce. Pokud používáte menší datle, použijte trhané stojany.
Vložte datle, zavřete ventilaci na ¼ – ⅓ otvoru a aplikujte kouř na 20-40 minut kouře (použil jsem jablko).
Vyjměte datle z udírny, nechte vychladnout, poté uložte do uzavíratelného plastového sáčku a chlaďte pro pozdější použití.
Jak získat kouřovou chuť bez kouření:
Místo neuzené slaniny použijte uzenou slaninu.
Obalíme dalším uzeným masem nakrájeným na tenké plátky.
Věci s uzeným sýrem.
Na náplň použijte uzené mandle nebo jiné uzené ořechy.
Variace:
Místo slaniny použijte prosciutto a použijte metodu studeného kouře.
Vyzkoušejte různé sýry, jako je čedar, gouda, bylinková feta atd.
Naplňte arašídovým máslem nebo mandlovou pastou.
Zkuste použít různé ořechy, jako jsou mandle, vlašské ořechy, pekanové ořechy a brazilské ořechy.
Náplň s neslazeným sušeným strouhaným kokosem.
Jak vidíte, možnosti jsou nekonečné.
Sloužit:
Datle můžeme podávat teplé nebo při pokojové teplotě.
Jablko
Dřevo
Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.
Shop Now