Uzený Coppa Recept
Coppa je řez svalu z ramene prasete. Pokud si koupíte celé pečeně zadku, je Coppa velká skupina svalů na stranu kosti. Pamatujte, že pečeně zadek není z zadku, je to z ramene prasete. Říká se tomu zadek ze skutečnosti, že se odesláno v kontejnerech zvaných zadky.
Když je pečeně rozbalena, uvidíte kosti zobrazující se s velkým kusem masa na jednu stranu. Nasaďte pečeně na pult s kostí blíže spodní část pečeně. Nad kostí je linie tuku, která vede nad kostí.
Prsty můžete pracovat do tukové linie a snadno se začne oddělit. Když se snadno přestane oddělit, vezměte ostrý nůž a pokračujte v proříznutí tukové linie.
Když jste úplně oddělili kus masa od kusu kosti, bude tu tenký kus masa a tuku. Odřízněte to a vytvořte pěkný oválný tvar pečeně.
Ingredients
Na každou libru Coppa smíchejte:
1½ ČL košer soli
1½ Tsp cukr
0,04 unce (⅕ lžička) Pražský prášek #1
1½ Tsp hrubě mletý černý pepř
1½ Tsp sušený tymián
¼ Tsp česnekový prášek
⅛ ČL sušených chilli vloček
⅛ Tsp mletý muškátový oříšek
¼ Bobkový list – rozdrobený
Preparation
Léčení Coppa:
Rozdrťte/rozdrťte pepř a hřebíček a celou tuto směs vmasírujte na vepřový límeček (coppa). Opravdu to zapracujte do masa. Poté to celé a veškerou sůl a koření, které při masáži odpadly, vložte do sáčku na zip. Vypusťte co nejvíce vzduchu a dejte do lednice.
Nechte to v lednici, masírujte maso každé 3 dny, asi 10-15 dní. Délka pobytu v lednici bude záviset na tloušťce a váze masa. Je lepší nechat to příliš dlouho, než ne dost dlouho, takže bych šel s 15 dny. Po vytvrzení vyjměte z lednice, rychle opláchněte pod studenou vodou a poté dobře osušte.
Vložte jej do pouzdra vhodné velikosti. Použil jsem 100mm kolagenová střeva. Pokud chcete použít řeznické uzly, svažte coppu.
Pořádně píchejte párátkem a přitom mačkejte coppu v obalu, abyste dostali co nejvíce vzduchu ven. Udělejte to zejména na 2 koncích a všude tam, kde vidíte vzduchové kapsy.
Zavěste Coppu do své vytvrzovací komory. Pověsil jsem to v 55ºF (12.8°C) a asi 75 % relativní vlhkosti po dobu 57 dnů, dokud neztratil asi 36 % své hmotnosti.
Jakmile je maso správně naloženo:
Směs dejte do hmoždíře a rozdrťte paličkou, dokud nevznikne hrubá směs. Případně ji vložte do mlýnku na koření nebo mlýnku na kávu a zpracujte, dokud nezůstanou hrubé kousky.
Směsí potřete povrch coppy. Odkryté dejte přes noc do lednice.
Předehřejte udírnu na 200ºF (93.3°C). Můžete to vařit i za 200ºF (93.3°C) trouba, ale líbila se mi kouřová příchuť v té mé.
Vložte Coppu do udírny a udělte ji na vnitřní teplotu 150 °CºF (65.6°C).
Nechte Coppa vychladnout na pokojovou teplotu a dejte přes noc do lednice.
Coppu nakrájejte na co nejtenčí plátky. Zmrazte vše, co nebudete příští týden jíst.
Tento recept je původně připsán David z OldFatGuy. Podívejte se na jeho blog, kde najdete další úplné recepty a návody na uzení potravin!