Smoked Chipotle BBQ Riblets Recipe
This recipe is for Smoked Chipotle BBQ Riblets. We call riblets the portion you cut off the pork square ribs. Typically, people trim the spare ribs to cut into side ribs or St.Louis cut. Consequently, the riblets become a separate portion. Cut them into individual portions for easier smoking. Then smoke and wrap them in foil with a little beer. Essentially, beer steams the riblets, creating a super tender meat!
Ingredients
2 Lb vepřová žebírka
2 PL papriky
4 PL hnědého cukru
1 PL soli
1 lžíce chipotle prášku
2 PL mletého černého pepře
1 ČL mletého kmínu
1 ČL mletého koriandru
½ šálku piva
1½ šálku BBQ omáčky
Bradley Flavour Bisquettes – Premium Beer nebo Whisky Oak
Preparation
Nakrájejte žebra na jednotlivé části žebra (asi 1 palec tlusté).
Nastavte udírnu na 250 °F pomocí prémiových pivních bisket nebo whisky dubových bisket.
Udělejte tření smícháním papriky, hnědého cukru, soli, chipotle prášku, černého pepře, kmínu a koriandru. Směsí koření potřete celá žebra. Vložte žebra do udírny a 2 hodiny udělejte.
Vyjměte žebra z udírny a položte je na hliníkovou fólii. Zvedněte okraje faulu a nalijte pivo přes žebra. Zavřete a složte alobal tak, aby pivo nevyteklo. Zabalené riblety vložte zpět do udírny a vařte další hodinu.
Vyjměte žebra z udírny a vyjměte je z hliníkové fólie.
Nalijte riblety do BBQ omáčky a podávejte.
Recept od: Steve Cylka
Pivo
Dřevo
Pivní biskety pro chmelové uzené pokrmy. Ideální k hovězímu masu, kuřecímu masu, žebírkám nebo klobáse.
Shop Now