Uzený Carnitas Recept
Můžete sloužit Carnitas mnoha způsobům. Mohou se jíst jako hlavní jídlo s fazolemi na boku nebo jako náplň v tamalech, tacos a burritos nebo se salsou jako svačinu.
Ingredients
1 vepřový zadek bez kosti 4 až 6 lb (můžete použít i kost)
2 lžíce suchého koření Adobo nebo podle chuti
½ Lžička španělské papriky nebo více podle chuti
¼ Svazek čerstvého koriandru, nasekaného nebo 4 polévkové lžíce sušeného
Sůl/pepř podle chuti (adobo má v sobě sůl)
2 malé plechovky zelené salsy verde
Preparation
Vepřové maso nakrájíme na 2″ kousky a necháme na něm tuk.
Vložte kousky do skleněné pánve 9 x 14 nebo fólie je také v pořádku.
Přidejte suché ingredience a 1 plechovku salsy verde a promíchejte.
Vložte do 225°F předehřáté udírny a udit s 1 nebo 2 puky dle vašeho výběru. Použil jsem Alder. Nebojte se, že se vepřové začne trochu vařit.
Po uzení vezměte vepřové maso do kuchyně a promíchejte a nechte veškerou tekutinu s vepřovým masem.
Zakryjte fólií a pečte při 300 ° F po dobu 3 hodin. Po 1½ hodiny vhoďte vepřové maso a vyměňte fólii (nevypouštějte tekutinu).
Po 3 hodinách pečení sejměte vepřové maso z alobalu a pečte dalších 30 minut.
Kapalina by měla začít klesat.
Po prvních 30 minutách vepřové maso znovu vhoďte a vraťte do trouby na dalších 30 minut, dokud nezískáte křupavé vepřové oblasti. Tekutina by měla být téměř pryč.
Vyjměte vepřové kousky z pánve a nakrájejte na 2 vidličky. Když je vepřové maso naporcované, můžete přidat další plechovku zelené salsa verde (toto je volitelné).
Podávejte na velkých moučných tortilách.
Olše
dřevo
Olše se běžně používá pro uzený losos kvůli své jemnější chuti. Díky své lehké, sladké a pižmové chuti se však jedná o jemnou kouřovou příchuť, která se hodí téměř ke každému pokrmu.
Shop Now