Dry-Cured Lonza Recipe

Suchý Lonza Recept



Lonza je vepřová bedna s suchou. Je to poněkud podobné Prosciutto a COPPA v chuti, ale je mnohem něžnější a léčí ve velmi krátkém časovém rámci. Někteří lidé se mě zeptali, proč nepoužívat Cure #2, protože by to pojistilo, že máte bezpečný produkt. Pokud však recept přečtete s pozorností, uvidíte, že solené maso bylo zabaleno do Saran Wrap do ledničky po dobu 2 týdnů. Spousta času na správné vyléčení řezu vepřové beder, který je méně než 2 ″ tlustý. Sledoval jsem váhu, jak proces vytvrzování postupoval. Normálně při 30% úbytku hmotnosti přiměřené množství vlhkosti zanechalo maso, aby se zabránilo prosperování „špatných“ bakteriích. Tato bednařka ztratila 50% své původní hmotnosti, nemá kůru a chuť a barva jsou konzistentní přes vyléčené maso. Tato Lonza je snadněji vyrobena než slanina a je skvělým doplňkem jakéhokoli antipastového podnosu. Recept byl odebrán z řemesla italského suchého vyléčení Salamiho M. Rulmana a B. Polcyn a vypadá docela zatraceně chutný lék 2 nebo žádný lék 2.

Ingredients

Jedna vepřová panenka (pokud je to možné, zvolte část s panenskou hřbetem dále vzadu na vepřovi)

Pro Rub:

1 šálek nejodizované soli

1 PL čerstvě mletého černého pepře.

Zrnka pepře podle chuti

Saran zábal

Preparation

Z beder odřízněte všechny uvolněné svaly, stříbrnou kůži a většinu tuku. Potřete 1 šálkem nejodizované soli a lžičkou čerstvě mletého černého pepře.

Pokud chcete, přidejte trochu pepře.

Polovinu nálevu vetřete do masa a zabalte do saranové zábalu, odstraňte všechen vzduch.

Uchovávejte po dobu jednoho týdne v chladničce. Každých pár dní otočte bedra. Tekutina bude při vytvrzování vytlačena z beder.

Vyjměte hřbet, opláchněte ve studené vodě a vetřete druhou polovinu kúry.

Uchovávejte v chladničce další týden.

Po několika týdnech vytvrzení je připraven k zavěšení.

Maso tím, jak se léčí, ztrácí vlhkost, hubne. Po 2 týdnech vytvrzení v lednici. vyjměte Lonzu a opláchněte ve studené vodě.

Hřbet vymažeme červeným vínem a potřeme černým pepřem. Zabalte jej do papíru, zvažte a zavěste na chladné místo.

Zvažte Lonzu. Je připraven, když ztratí alespoň 33 % své původní hmotnosti. Sundal jsem svůj, když ztratil 50%.

Začne se tvořit pěkná bílá plíseň.

Lonzu nakrájejte na tloušťku asi 0,025″.