Salt Air-Dried Ham Recipe

Sůl Na vzduchu sušená šunka Recept



Tento recept na šunku sušeného na vzduchu je 4 až 5 měsíců proces. Přestože budete muset počkat až 5 měsíců, abyste ochutnali řez, výsledek bude stát každou minutu, kterou jste na to utratili. Na začátku receptu se jedná o řeči, že prase dělá velký rozdíl. Doporučují tedy pečlivě pěstované nebo organicky vyvýšené prase. Plánuje se zvýšit několik prasat pro porážku, abychom je měli příští jaro. Určitě to zkusím. Věřím, že pro to bude fungovat můj suterén. Mám starší dům a má starší suterén, který byl použit primárně pro skladování potravin. To by mohlo fungovat opravdu dobře.

Ingredients

4 libry / 2 kilogramy košer soli nebo podle potřeby na obalení šunky

Jedna 12 - 15 lb čerstvá šunka, kůže na kůži, odstraněná svědivá kost

½ šálku/500 gramů sádla

Praskaný černý pepř

Sýrové plátno

Preparation

Celou šunku důkladně rozetřete solí, zejména na odhalené mase a kolem odhalené stehenní kosti.

Vložte kůží dolů do nereaktivního pekáče nebo plastové vany, zakryjte plastovým obalem a navrch položte další pánev. Zvažte šunku asi 10 lbs (plechovky nebo čisté cihly). Každou libru dejte na 1 den do lednice a každých pár dní kontrolujte, zda jsou všechny oblasti stále pokryté solí. Přebytečnou vodu slijte a v případě potřeby dosolte. Nedotýkejte se příliš šunky holýma rukama. Možná budete chtít použít jednorázové gumové rukavice pro sanitaci.

Poslední den zrání by měla být šunka pevná a hustá na dotek. Pokud se tak nestane, podle potřeby dosolte a nechte vyléčit další 1 až 3 dny.

Otřete zbylou sůl ze šunky, opláchněte pod studenou vodou a osušte papírovou utěrkou. Odkryté maso rozetřete sádlem a na sádlo přibalte nasekanou papriku (sádlo pomáhá zabránit přesušení odhalené dužiny a pepř pomáhá chránit před hmyzem). Šunku zabalte do čtyř vrstev tenká a svažte řeznickým provázkem.

Zavěste šunku na chladné a suché místo (ideálně 60ºF/15,6°C s 60 až 70% vlhkostí) s dobrým větráním po dobu nejméně 4 až 5 měsíců nebo až rok. Šunka by měla ztratit téměř polovinu své původní hmotnosti. Když ji zmáčknete, poznáte, že je hotová, až nebudete mít moc dávat. Můžete také vzít kovovou špejli a zasunout ji do středu, odstranit a přivonět – měla by mít vytvrzené aroma. To chce praxi.

Když šunka oschne, otřete všechno sádlo a ostrým vykosťovacím nožem opatrně odstraňte kůru. Nakrájejte papír – tento, paralelně s kostí ostrým krájecím nožem.