Smoked Honey Cure Ham Recipe

Uzený Honey Cure Ham Recept



Dopřejte si naše uzené medové vyléčení šunky s perfektní rovnováhou kouřových a sladkých příchutí, což z ní činí hvězdu jakéhokoli jídla.

Ingredients

Léčivá směs pro 5 liber. (2,25 kg) vepřového masa:

3 polévkové lžíce (45 ml) Bradley Honey Cure (Nepoužívejte více než toto množství.)

1 lžička (5 ml) cibulových granulí nebo cibulového prášku

1 lžička (5 ml) česnekových granulí nebo česnekového prášku

1 lžička (5 ml) bílého pepře

1 až 3 lžíce med (volitelné)

Poznámka: Pokud maso váží více nebo méně než 5 liber (2,25 kg), množství aplikované směsi na nakládání musí být úměrné této hmotnosti. Pokud je například hmotnost masa 2 ½ libry (1,15 kg), pak je třeba každou přísadu, včetně Bradley Cure, rozpůlit.

Preparation

Míchání a aplikace vytvrzovací směsi:

Zvažte vepřové maso. Pokud budete používat více konzerv, vypočítejte zvlášť celkovou hmotnost masa, které budete vkládat do každé nádoby.

Během přípravy směsi na přípravu dejte maso do lednice. (Jakákoli plastová nádoba na potraviny s těsně přiléhajícím víkem - nebo pevným plastovým sáčkem - může fungovat jako nádoba na vytvrzování.)

Připravte, vypočítejte a změřte požadované množství vytvrzovací směsi pro každou nádobu. Míchejte tuto vytvrzovací směs, dokud nebude jednotná.

Vložte maso do nádoby (nádob). Vytvrzovací směs rovnoměrně rozetřete na všechny povrchy, zakryjte a dejte do lednice. Nastavte teplotu chladničky mezi 34 °F a 40 °F (2,2 °C až 4,4 °C).

Asi po 12 hodinách nakládání kusy masa proveďte generální opravou. (Generální oprava znamená tření povrchů masa, aby se nálev rozložil.) Ujistěte se, že jste maso namočili jakoukoli tekutinou, která se mohla nashromáždit na dně nádoby na nálevu.

Maso provádějte zhruba každý druhý den, dokud neuplyne požadovaná doba konzervace. (Vytvrzujte jeden týden na palec: Pokud má nejtlustší kus 1 palec, vytvrzujte 1 týden; pokud má nejtlustší kus dva palce, vytvrzujte celou dávku 2 týdny.)

Za předpokladu, že maximální tloušťka vepřového masa je 2 palce (5 cm), bude vepřové maso plně propečené na konci dvou týdnů. Po ukončení nakládání každý kus vepřového velmi dobře opláchněte ve vlažné vodě. Sceďte v cedníku a osušte papírovou utěrkou.

Každý kus vepřového masa zabalte do papírové utěrky a poté znovu zabalte do novin.

Dejte přes noc do lednice.

Uzení šunky:

Druhý den ráno odstraňte papír a osušte povrch masa před elektrickým ventilátorem nebo uvnitř udírny zahřáté na asi 140 °F (60 °C). Pokud používáte udírnu, ujistěte se, že je klapka zcela otevřená. Nepoužívejte kouř. Sušení povrchu bude vyžadovat jednu nebo dvě hodiny.

Když je povrch suchý, vepřové maso studené uzení po dobu 3 hodin. Pokud je teplota vaší udírny vyšší než 85 °F (asi 30 °C), může být nutné zkrátit dobu uzení, aby se zabránilo nadměrnému vysychání.

Zvyšte teplotu kouřové komory na přibližně 150 °F (65 °C). Udit ještě asi 2 nebo 3 hodiny, dokud povrch šunky nezíská atraktivní červenohnědou barvu. Vyjměte maso z udírny.

Vaření šunky:

Po vyjmutí šunky z udírny ji můžete uvařit jedním z několika způsobů, nebo ji můžete zchladit nebo zmrazit a uvařit později. Pokud má být chlazena nebo zmražena, ochlaďte ji při pokojové teplotě asi hodinu. a nechejte jej chladit – odkryté – přes noc; druhý den ráno může být zabaleno a, chcete-li, zmrazeno.

Níže jsou uvedeny některé návrhy na vaření šunky. (Šunka je plně uvařená, když je vnitřní teplota alespoň 160 °F (71,1 °C).

Maso necháme v udírně a udíme, dokud nebude hotové. Nevýhodou této metody je, že šunka může být příliš suchá.

Každý kousek šunky zabalte do potravinářské fólie a vařte v páře. Toto je vynikající způsob vaření šunky, protože šťáva je zadržena plastovým obalem. (Napařovací hrnec můžete improvizovat pomocí velké pánve se zvýšeným roštem uvnitř. Přikryjte poklicí.)

Pečeme v troubě.

Nakrájejte ho a smažte.

Poznámka: Pokud je chuť soli příliš jemná, přidejte do seznamu přísad asi 1 lžičku soli, až budete příště vyrábět tento produkt. Pokud je chuť soli příliš silná, snižte množství Bradley Cure asi o 1 lžičku.