Uzený Bramborová klobása Recept
Tento recept na uzenou švédskou bramborovou klobásu je štědrovečerní večeří naší rodiny po mnoho generací. Ve skutečnosti se jedná o recept na čerstvou klobásu. Pokud ho budete kouřit, použijte správné množství Cure #1. Možná si budete muset trochu pohrát s množstvím vody. Použijte více či méně vody, abyste získali požadovanou konzistenci. Bude záležet na obsahu vody v bramborách. Obvykle nakonec přidám asi o šálek více vody, takže klobása není při vaření příliš suchá. Až do použití můžete zmrazit, vařit nebo skladovat v chlazeném slaném nálevu. Takto to vydrží týden, což nám funguje, protože je to štědrovečerní a silvestrovská večeře.
Ingredients
Za cca 15 lbs. celkem s přidanou vodou
4 libry libového vepřového masa
4 libry libového hovězího masa
4 libry brambor
1½ Qts vody
1 láhev mleté cibule (2 1/2 oz.)
3 PL soli
1 PL bílého pepře
1 lžíce nového koření
Preparation
Vepřové a hovězí maso 2x umeleme.
Jednou společně umelte vepřové maso, hovězí maso a nakrájené brambory.
Vmíchejte zbývající přísady a vodu, dokud se důkladně nespojí.
Věci ve středních obalech.
Množství vody, které potřebujete, bude záviset na obsahu vody v bramborách.
Klobásu lze zmrazit vařenou nebo skladovat v chlazeném slaném nálevu až do použití.
Při skladování ve slaném nálevu použijte dostatečně velkou nádobu, aby se do ní vešla klobása, a udržujte ji ponořenou ve slaném nálevu pomocí 3T soli s dostatečným množstvím vody na zakrytí. Koncentrace soli/vody je přibližně stejná jako v receptu. S příliš silným solným roztokem se sůl přenese do klobásy osmózou.
Takto to vydrží týden.