Uzený javor a bobule Klobása Recept
Toto je můj oblíbený uzený recept na javorový a bobule. Je to čerstvý recept na javorovou klobásu a poté přidáte bobule. Normálně to nekouřím kvůli bobulům, ale místo toho můžete přidat nějaký tekutý kouř. Nebo použijte svůj vlastní recept a nahraďte javorový cukr za dextrózu nebo cukr, který recept vyžaduje. Ujistěte se však, že se jedná o skutečný javorový cukr, ne javorový ochucený cukr. Vařte, smažte nebo péct. Uložte v lednici asi 4 dny nebo dvojité obal a zmrazte po dobu 6 měsíců.
Ingredients
3 libry zvěřiny
2 libry uzené slaniny. vařené křupavé, rozdrobené
1 lb vepřový zadek
1 PL soli (pokud je slanina opravdu slaná, nepoužívejte 1 T)
4 PL javorového sirupu. Zkuste použít pravý vermontský javor. Víceméně podle chuti.
1 lžíce šalvěje
1 šálek borůvek
1 PL černého pepře
1 PL česnekového prášku
1 ČL koriandru
1 PL mletého hořčičného semínka
1 ČL majoránky
½ šálku ledové vody
33-36 mm vepřové pouzdro (volitelně)
Preparation
Zvěřinu, slaninu, vepřový zadek a lesní ovoce (volitelně) 1krát umelte na talíři.
Smíchejte zbývající ingredience a důkladně promíchejte.
Naplňte do střívka, stočte do 4″ článků nebo vytvořte placičky.
Tohle nekouřím kvůli bobulím. Pokud chcete, můžete přidat trochu tekutého kouře. Vařte, smažte nebo pečte. Uchovávejte v lednici asi 4 dny nebo dvakrát zabalte a zmrazte po dobu 6 měsíců.