Grilovaná oranžová Vepřová svíčková Recept
Naučte se, jak vyrobit šťavnaté grilované oranžové vepřové svíčkové, a spárovat tento snadný recept s nějakou chutnou omáčkou.
Ingredients
2 Vepřová panenka - oříznutá a očištěná
Pro solanku:
2 šálky vody
3 PL mořské soli
¼ Šálek hnědého cukru
3 Bay Beaf
1 ČL kuličky pepře
6-7 snítek tymiánu
4 listy šalvěje
2 mandarinky (oloupané a odšťavněné)
Na omáčkový mop:
1 mandarinka (oloupaná a odšťavněná)
2 stroužky česneku - mleté
½ ČL chilli vločky
1 PL medu
1 PL hnědého cukru
Pepř podle chuti
Preparation
V malém hrnci smíchejte přísady solanky a rozpusťte všechnu sůl a cukr. Odstraňte z ohně a přidejte kostky ledu, aby se směs ochladila. Do zapékací mísy nebo sáčku přidejte vepřové panenky a lák spolu s dostatečným množstvím vody, aby bylo vepřové maso úplně ponořené. Přikryjeme a dáme na 24 hodin ztuhnout do lednice.
Vytáhněte vepřové maso z nálevu, osušte a nechte vrátit na pokojovou teplotu. Mezitím smíchejte ingredience na omáčku v misce a dejte stranou. Nepřidávejte do toho žádnou sůl, lák už přidal sůl do vepřového masa. To bude stačit!
Na středním grilu pečte panenku na 145-150ºF (63,8ºC-65.5ºC). V posledních 2 minutách vaření potřeme vepřové maso omáčkou. Na rozpáleném grilu necháme trochu zkaramelizovat. Sundejte z plotny a položte vepřové maso na prkénko a zakryjte ho fólií. Necháme 5 min odpočinout. Nakrájejte a podávejte s trochou omáčky pokapané!
Recept od: Cory Walby - test kuchyně v sobotu večer