Grilled Orange Pork Tenderloin Recipe

Grilovaná oranžová Vepřová svíčková Recept



Naučte se, jak vyrobit šťavnaté grilované oranžové vepřové svíčkové, a spárovat tento snadný recept s nějakou chutnou omáčkou.

Ingredients

2 Vepřová panenka - oříznutá a očištěná

Pro solanku:

2 šálky vody

3 PL mořské soli

¼ Šálek hnědého cukru

3 Bay Beaf

1 ČL kuličky pepře

6-7 snítek tymiánu

4 listy šalvěje

2 mandarinky (oloupané a odšťavněné)

Na omáčkový mop:

1 mandarinka (oloupaná a odšťavněná)

2 stroužky česneku - mleté

½ ČL chilli vločky

1 PL medu

1 PL hnědého cukru

Pepř podle chuti

Preparation

V malém hrnci smíchejte přísady solanky a rozpusťte všechnu sůl a cukr. Odstraňte z ohně a přidejte kostky ledu, aby se směs ochladila. Do zapékací mísy nebo sáčku přidejte vepřové panenky a lák spolu s dostatečným množstvím vody, aby bylo vepřové maso úplně ponořené. Přikryjeme a dáme na 24 hodin ztuhnout do lednice.

Vytáhněte vepřové maso z nálevu, osušte a nechte vrátit na pokojovou teplotu. Mezitím smíchejte ingredience na omáčku v misce a dejte stranou. Nepřidávejte do toho žádnou sůl, lák už přidal sůl do vepřového masa. To bude stačit!

Na středním grilu pečte panenku na 145-150ºF (63,8ºC-65.5ºC). V posledních 2 minutách vaření potřeme vepřové maso omáčkou. Na rozpáleném grilu necháme trochu zkaramelizovat. Sundejte z plotny a položte vepřové maso na prkénko a zakryjte ho fólií. Necháme 5 min odpočinout. Nakrájejte a podávejte s trochou omáčky pokapané!

    Recept od: Cory Walby - test kuchyně v sobotu večer