Chladný uzený dušený Baby zadní žebra Recept
Tato žebra vytvářejí vlastní omáčku. Tento recept je upraven pro 2 stojany dětských zadních žeber. Obvykle dělám šest stojanů. Recept inspirovaný Altonem Brownem.
Ingredients
2 stojany na žebra pro miminka
Dry Rub – Toto je pro 2 stojany:
½ Šálek světle hnědého cukru - těsně zabalený
1 polévková lžíce každé košer soli a chilli
1 ½ lžičky každého mletého černého pepře, kajenského pepře, koření Old Bay, drceného tymiánu a cibulového prášku.
Dusící kapalina:
1 šálek bílého vína (zde bych NEPOUŽÍVAL „víno na vaření“ – má příliš mnoho sodíku a omáčka je příliš slaná. Používám plné bílé – „kroucený mangold“)
2 lžíce bílého vinného octa (použil jsem také červený vinný ocet a jablečný ocet.)
1 PL medu
2-3 stroužky česneku - nasekaný
Preparation
Studené kouření:
Odstraňte membránu ze zadní strany žeber. Pokud vám to zabere více než 10 minut, vraťte žebra na 30 minut do lednice. Chcete-li žebra chlazená ne na pokojovou teplotu, když je vložíte do Bradley.
Předehřejte generátor a vypněte ohřev skříně (u původního Bradley možná budete chtít odpojit topné těleso). Umístěte žebra do Bradley a aplikujte až 1:40 hodiny svého oblíbeného kouře. Používám Hickory.
Vyjměte žebra z udírny a dejte je na hodinu do lednice, aby se ještě trochu ochladila, a poté je vetřete.
Aplikace Rub:
Použijte veškerý třen a rozdělte jej rovnoměrně mezi dvě žebra. Nemělo by zůstat žádné tření, toto tření nakonec ochutí vaši omáčku.
Zabalte každou žebírku do fólie, na jednom konci ponechte otevřenou „výlevku“ a vložte zpět do chladničky alespoň na 3–4 hodiny. Tuto hubici potřebujete k přidání tekutiny na dušení.
Dušení:
Předehřejte troubu na 250 °F. Všechny ingredience kromě česneku smícháme. Mikrovlnná trouba na vysoký výkon po dobu jedné minuty. Poté přidejte česnek, promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.
Měli byste mít asi 1 ⅓ šálky tekutiny v tomto okamžiku. Vyjměte žebra z lednice a nalijte ⅔ šálku tekutiny každým z hubic. Utěsněte hubice a nakloňte fóliový člun, aby se kapalina rovnoměrně rozprostřela.
Položte žebra na plech, vložte do trouby vyhřáté na 250 °F a 2x poduste ½ hodin.
Vyjměte žebra z trouby a snižte teplotu trouby, aby se zahřála. Pro přípravu omáčky nalijte tekutinu z každé alobalové lodičky do hrnce. Manipulujte s ní opatrně. Lodě budou horké a při nalévání tekutiny vás může unikající pára popálit.
Znovu uzavřete fóliové čluny; vložte je zpět do „teplé“ trouby.
Omáčka:
Naběračkou seberte všechen tuk z povrchu omáčky.
Poté omáčku přiveďte k varu a pokračujte ve vaření, dokud se objem nezmenší alespoň na polovinu a nezačne houstnout.
Vyjměte žebra z trouby a nastavte troubu na grilování. Vyjměte žebra z alobalových lodiček a položte na plech vyložený alobalem. Otřete omáčkou a umístěte pod brojler, aby omáčka „ztuhla“. Nakrájejte žebra na porce a podávejte.
Bílý ořech
Dřevo
Silná a sladká chuť Hickory Bisquettes z nich dělá jedno z nejoblíbenějších dřev pro uzení a zvláště dobře se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, zvěřině, vodní drůbeži, ořechům a sýrům.
Shop Now