Vyléčeno a Uzený vepřový bůček
Ingredients
Lék:
1 kg vepřového bůčku – cca. Tloušťka 1,5 palce a plochá
12g vulkanizační soli
4L vody 250g
Sůl 200 g
Hnědý cukr
Třít:
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce sušeného oregana
2 lžičky lehce rozdrcených semínek kmínu
2 lžičky semínek koriandru lehce rozdrcených
2 ČL černého pepře
2 lžičky soli
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky česneku
2 lžičky cibule
Kůra z 1 citronu
2 polévkové lžíce olivového oleje / hořčice / horké omáčky – volitelné pro lepší přilnavost
Preparation
Metoda vyléčení:
Do hrnce přidejte 1 l vody a všechny ostatní ingredience a přiveďte k varu a míchejte, aby se vše rozpustilo.
Tu přidáme ke zbytku vody, promícháme a necháme vychladnout.
Po úplném vychladnutí přidejte vepřový bůček (udělali jsme to s odstraněnou kůrou, ale možnost je na vás).
Ujistěte se, že je spoj zcela ponořený, zakryjte a dejte do lednice na cca. 5 dní v závislosti na velikosti vašeho kloubu.
Po této době mokrou kúru slijte, bůček opláchněte a přidejte zpět do nádoby, tentokrát s čerstvou studenou vodou a nechte dalších 24 hodin máčet. Zabráníte tak přílišnému slanému.
To je nyní připraveno na horký kouř. Rozhodli jsme se s tím zacházet, jako by to byl horký uzený slanina, jako to dělají v Severní Americe. Kvůli léčbě jsme měli pocit, že by to poskytlo lepší výsledky při 75 °C místo 93 °C, jako jsme to udělali s naším druhým vepřovým bůčkem.
Metoda třít a kouřit:
Smíchejte všechny ingredience na tření dohromady.
Pokud používáte, masírujte olivový olej / hořčici / horkou omáčku po celém vepřovém bůčku, aby se zakryl.
Potřete rovnoměrně celý vepřový bůček. Nechte 15 minut, než se tření zabere a přilne ke spoji.
Nastavte teplotu udírny na 110C. Jakmile dosáhne teploty, začněte kouřit. Používáme biskety s příchutí třešně, ale můžete použít libovolnou příchuť.
Vepřový bůček vložíme do udírny s odkapávací miskou vespod.
Nechte jointa kouřit do vnitřní teploty přibližně 75 C. To bude trvat přibližně 4-6 hodin.
Kloub odpočiňte a nakrájejte, abyste si pochutnali.
Třešeň
Dřevo
Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.
Shop Now