Cured and Smoked Pork Belly

Vyléčeno a Uzený vepřový bůček

Dan Shahin

Ingredients

Lék:

1 kg vepřového bůčku – cca. Tloušťka 1,5 palce a plochá

12g vulkanizační soli

4L vody 250g

Sůl 200 g

Hnědý cukr

Třít:

2 lžíce hnědého cukru

1 lžíce sušeného oregana

2 lžičky lehce rozdrcených semínek kmínu

2 lžičky semínek koriandru lehce rozdrcených

2 ČL černého pepře

2 lžičky soli

2 lžičky sladké papriky

2 lžičky česneku

2 lžičky cibule

Kůra z 1 citronu

2 polévkové lžíce olivového oleje / hořčice / horké omáčky – volitelné pro lepší přilnavost

Preparation

Metoda vyléčení:

Do hrnce přidejte 1 l vody a všechny ostatní ingredience a přiveďte k varu a míchejte, aby se vše rozpustilo.

Tu přidáme ke zbytku vody, promícháme a necháme vychladnout.

Po úplném vychladnutí přidejte vepřový bůček (udělali jsme to s odstraněnou kůrou, ale možnost je na vás).

Ujistěte se, že je spoj zcela ponořený, zakryjte a dejte do lednice na cca. 5 dní v závislosti na velikosti vašeho kloubu.

Po této době mokrou kúru slijte, bůček opláchněte a přidejte zpět do nádoby, tentokrát s čerstvou studenou vodou a nechte dalších 24 hodin máčet. Zabráníte tak přílišnému slanému.

To je nyní připraveno na horký kouř. Rozhodli jsme se s tím zacházet, jako by to byl horký uzený slanina, jako to dělají v Severní Americe. Kvůli léčbě jsme měli pocit, že by to poskytlo lepší výsledky při 75 °C místo 93 °C, jako jsme to udělali s naším druhým vepřovým bůčkem.

Metoda třít a kouřit:

Smíchejte všechny ingredience na tření dohromady.

Pokud používáte, masírujte olivový olej / hořčici / horkou omáčku po celém vepřovém bůčku, aby se zakryl.

Potřete rovnoměrně celý vepřový bůček. Nechte 15 minut, než se tření zabere a přilne ke spoji.

Nastavte teplotu udírny na 110C. Jakmile dosáhne teploty, začněte kouřit. Používáme biskety s příchutí třešně, ale můžete použít libovolnou příchuť.

Vepřový bůček vložíme do udírny s odkapávací miskou vespod.

Nechte jointa kouřit do vnitřní teploty přibližně 75 C. To bude trvat přibližně 4-6 hodin.

Kloub odpočiňte a nakrájejte, abyste si pochutnali.

Třešeň
 Dřevo

Třešňové biskety pro kuřáky Bradley

Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.

Shop Now