Miniaturní Uzená šunka
Uzená šunka je neuvěřitelné jídlo pro každou dovolenou.
Ingredients
1 kg vepřové panenky – odstraněná kůže a tuk
4 litry vody
1 lžička celého černého pepře
75g Morton's Kosher Salt
12 g růžové soli
2 Bobkové listy
1 lžíce jalovcových bobulí
2 lžíce nakládacího koření
4 stroužky česneku rozdrceného
20 g hnědého cukru
Preparation
Metoda:
Pro přípravu solanky smíchejte polovinu vody s košer solí, kořením, příchutěmi a cukrem. Dobře promíchejte, dokud se sůl a cukr úplně nerozpustí, a poté stáhněte plamen. Horký lák nalijte do dostatečně velké nádoby se zbytkem vody a zcela vychlaďte.
Jakmile je lák úplně vychladlý, přidejte vepřové maso, ujistěte se, že je zcela ponořené, přikryjte a dejte do lednice na přibližně 5 dní v závislosti na tloušťce.
Vyjměte vepřové maso z nálevu a před sušením ho dobře opláchněte papírovými utěrkami. Poté nechte vepřové maso na mřížce v lednici přibližně 12 hodin, aby se uschlo na vzduchu a vytvořily se pelikuly.
Nastavte svůj Bradley Smoker na 110 C s bisketami s příchutí třešňového dřeva.
Po dosažení teploty přidejte vepřové maso na přibližně 4-5 hodin, dokud nedosáhne vnitřní teploty 63 °C.
Nakrájejte a vychutnejte teplé nebo uložte do lednice a nakrájejte druhý den.
Třešeň
Dřevo
Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.
Shop Now