Miniature Smoked Ham

Miniaturní Uzená šunka

Dan Shahin

Uzená šunka je neuvěřitelné jídlo pro každou dovolenou.

Ingredients

1 kg vepřové panenky – odstraněná kůže a tuk

4 litry vody

1 lžička celého černého pepře

75g Morton's Kosher Salt

12 g růžové soli

2 Bobkové listy

1 lžíce jalovcových bobulí

2 lžíce nakládacího koření

4 stroužky česneku rozdrceného

20 g hnědého cukru

Preparation

Metoda:

Pro přípravu solanky smíchejte polovinu vody s košer solí, kořením, příchutěmi a cukrem. Dobře promíchejte, dokud se sůl a cukr úplně nerozpustí, a poté stáhněte plamen. Horký lák nalijte do dostatečně velké nádoby se zbytkem vody a zcela vychlaďte.

Jakmile je lák úplně vychladlý, přidejte vepřové maso, ujistěte se, že je zcela ponořené, přikryjte a dejte do lednice na přibližně 5 dní v závislosti na tloušťce.

Vyjměte vepřové maso z nálevu a před sušením ho dobře opláchněte papírovými utěrkami. Poté nechte vepřové maso na mřížce v lednici přibližně 12 hodin, aby se uschlo na vzduchu a vytvořily se pelikuly.

Nastavte svůj Bradley Smoker na 110 C s bisketami s příchutí třešňového dřeva.

Po dosažení teploty přidejte vepřové maso na přibližně 4-5 hodin, dokud nedosáhne vnitřní teploty 63 °C.

Nakrájejte a vychutnejte teplé nebo uložte do lednice a nakrájejte druhý den.

Třešeň
 Dřevo

Třešňové biskety pro kuřáky Bradley

Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.

Shop Now