smoked medisterpolse recipe

Koření Dánská klobása - uzená medistra klobása Recept



Tento recept je pro vepřovou klobásu dánské stylu. Tradiční koření je černý pepř, koření a hřebíček.

Ingredients

2 libry vepřového zadku

0,5 lb vepřový bůček

½ šálku zeleninového vývaru

½ šálku nasekané cibule

3 PL soli

¼ lžičky nového koření

¼ lžičky muškátového oříšku

1 ČL pepře

¼ ČL mletého hřebíčku

¼ lžičky kardamomu

Vepřové střevo

Preparation

Smíchejte zeleninový vývar, cibuli a koření; směs dejte do lednice

Vepřový zadek a bůček spolu jemně umeleme

Směs koření mícháme s mletým masem při nízkých otáčkách, s lopatkovým nástavcem stojného mixéru po dobu 3 minut

Namočte střívka na 30 minut, sceďte a poté opláchněte čerstvou vodou

Uzeninu naplňte do přírodního vepřového střívka

Tradičně se medisterpølse nekroutí do článků a obvykle se podává jako jedna dlouhá cívka. Nicméně pro mé použití a pro zjednodušení kouření dělám medisterpølse, ale tento krok je volitelný. Pokud nekroutíte do článků, zajistěte, aby se závitek klobásy otočil a rozmístil na udírně, protože zavěšení bude obtížné

Sterilizujte šicí jehlu nebo špendlík ve vroucí vodě a propíchněte případné vzduchové kapsy v klobáse

Klobásu osušte čistou kuchyňskou utěrkou nebo ji nechte hodinu viset na chladném a suchém místě

Kouřte s bisketami Bradley Alder mezi 140-160 °F, dokud vnitřní teplota nedosáhne 160 °F

Ihned po vyjmutí z udírny vložte do ledové lázně

Olše
 dřevo

Olšové bikety pro kuřáky Bradley

Olše se běžně používá pro uzený losos kvůli své jemnější chuti. Díky své lehké, sladké a pižmové chuti se však jedná o jemnou kouřovou příchuť, která se hodí téměř ke každému pokrmu.

Shop Now