Koření Dánská klobása - uzená medistra klobása Recept
Tento recept je pro vepřovou klobásu dánské stylu. Tradiční koření je černý pepř, koření a hřebíček.
Ingredients
2 libry vepřového zadku
0,5 lb vepřový bůček
½ šálku zeleninového vývaru
½ šálku nasekané cibule
3 PL soli
¼ lžičky nového koření
¼ lžičky muškátového oříšku
1 ČL pepře
¼ ČL mletého hřebíčku
¼ lžičky kardamomu
Vepřové střevo
Preparation
Smíchejte zeleninový vývar, cibuli a koření; směs dejte do lednice
Vepřový zadek a bůček spolu jemně umeleme
Směs koření mícháme s mletým masem při nízkých otáčkách, s lopatkovým nástavcem stojného mixéru po dobu 3 minut
Namočte střívka na 30 minut, sceďte a poté opláchněte čerstvou vodou
Uzeninu naplňte do přírodního vepřového střívka
Tradičně se medisterpølse nekroutí do článků a obvykle se podává jako jedna dlouhá cívka. Nicméně pro mé použití a pro zjednodušení kouření dělám medisterpølse, ale tento krok je volitelný. Pokud nekroutíte do článků, zajistěte, aby se závitek klobásy otočil a rozmístil na udírně, protože zavěšení bude obtížné
Sterilizujte šicí jehlu nebo špendlík ve vroucí vodě a propíchněte případné vzduchové kapsy v klobáse
Klobásu osušte čistou kuchyňskou utěrkou nebo ji nechte hodinu viset na chladném a suchém místě
Kouřte s bisketami Bradley Alder mezi 140-160 °F, dokud vnitřní teplota nedosáhne 160 °F
Ihned po vyjmutí z udírny vložte do ledové lázně
Olše
dřevo
Olše se běžně používá pro uzený losos kvůli své jemnější chuti. Díky své lehké, sladké a pižmové chuti se však jedná o jemnou kouřovou příchuť, která se hodí téměř ke každému pokrmu.
Shop Now