Jak provést pomalu kouření Tažené vepřové maso
Lahodně pomalu kouřený recept. Toto vytahované vepřové maso vyžaduje trpělivost, ale rozhodně stojí za to čekat.
Ingredients
6 až 9 lb vepřové plece s kostí
2 šálky jablečného moštu
Nasucho rozetřete dle vaší preference
4 listy hliníkové fólie
Preparation
Nastavte teplotu vašeho Bradley Smoker na 250 °F (121 °C) a předehřejte jej po dobu 15 minut.
Po oříznutí přebytečného tuku z vepřového zadku ho ze všech stran okořeníme oblíbeným suchým potěrem a necháme asi 20 minut odležet. (jedno rychlé doporučení pro jednoduché a lahodné potírání je smíchání v šejkru po 1 lžíci soli, černého pepře, papriky a česnekového prášku, pro mě vždy funguje)
Vložte do udírny tučnou stranou nahoru a vařte asi 3–5 hodin. Můžete použít jablečné sušenky for tento recept.
Když dosáhne vnitřní teploty 160 °F (71 °C), vyjměte jej z udírny.
Vezměte velký plech na pečení a zabalte vepřový zadeček nad 4 listy hliníkové fólie a nalijte na něj jablečný mošt. Poté jej zakryjte fólií.
Umístěte jej zpět na udírnu na další 3-4 hodiny nebo dokud nedosáhne vnitřní teploty 204 °F (95 °C).
Vyjmeme z udírny a necháme asi 45 minut odležet.
Sejměte vepřový nedopalek z fólie a oddělte přebytečnou tekutinu, která v něm zůstala. Vložte vepřový zadek do velké misky a nakrájejte ho, odstraňte kosti a přebytečný tuk. Přebytečnou tekutinu přidejte zpět k masu.
Podávejte jak chcete, samotné nebo na sendviči. Podle chuti můžete přidat svou oblíbenou BBQ omáčku.
Jablko
Dřevo
Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.
Shop Now