Horký Uzené vepřové Rack French Trimed
Pro elegantní prezentaci jsou žebra často „francouzsky zdobená“.
Ingredients
4-6 Bone Vepřová panenka Francouzská řezaná
Solanka:
1L vody
150 g košer soli
125 g tekutého medu
1 lžička černého pepře
1 snítka rozmarýnu
1 snítka tymiánu
1 snítka šalvěje
Koření:
1 lžička lístků tymiánu
1 lžíce rozmarýnu, jemně nasekaného
1 lžíce šalvěje, nasekané nadrobno
1 lžička česnekového prášku
1 lžička cibulového prášku
1 lžička mořské soli
1 lžíce černého pepře
2 lžíce olivového oleje nebo hořčice
Preparation
Metoda:
Do vývaru přidejte vodu, med, sůl a pepř a přiveďte k varu, míchejte, aby se rozpustil. Jakmile dojde k varu a vše se rozpustí, stáhněte plamen a přidejte bylinky.
Jakmile vychladne, vepřové maso solte minimálně 8 hodin až přes noc.
Vylijte z nálevu, opláchněte a osušte. Posaďte na mřížku a nechte 2 hodiny sušit v lednici.
Vnějšek vepřového masa potřete tenkou vrstvou olivového oleje nebo hořčice, to pomůže tření přilnout.
Všechny ingredience dobře promíchejte a rovnoměrně posypte celou vepřovou mřížku.
Nastavte udírnu na 115 C a po dosažení teploty ji nastavte na uzení. Použili jsme k tomu biskety s příchutí Cherry, ale můžete použít biskety s příchutí Bradley, které chcete.
Vložte vepřové maso do udírny s tácem na roštu níže, aby se zachytily všechny kapky a šťávy.
Nechte 4-5 hodin udit, dokud nedosáhne vnitřní teploty 60 C, vyjměte jointa z udírny a nechte 15-30 minut odpočívat, dokud vnitřní teplota neukáže 63 C, a poté mezi kosti nakrájejte pěkné tlusté steaky a užívejte si.
Třešeň
Dřevo
Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.
Shop Now