Hot Smoked Pork Rack French Trimmed 

Horký Uzené vepřové Rack French Trimed

Dan Shahin

Pro elegantní prezentaci jsou žebra často „francouzsky zdobená“.

Ingredients

4-6 Bone Vepřová panenka Francouzská řezaná

Solanka:

1L vody

150 g košer soli

125 g tekutého medu

1 lžička černého pepře

1 snítka rozmarýnu

1 snítka tymiánu

1 snítka šalvěje

Koření:

1 lžička lístků tymiánu

1 lžíce rozmarýnu, jemně nasekaného

1 lžíce šalvěje, nasekané nadrobno

1 lžička česnekového prášku

1 lžička cibulového prášku

1 lžička mořské soli

1 lžíce černého pepře

2 lžíce olivového oleje nebo hořčice

Preparation

Metoda:

Do vývaru přidejte vodu, med, sůl a pepř a přiveďte k varu, míchejte, aby se rozpustil. Jakmile dojde k varu a vše se rozpustí, stáhněte plamen a přidejte bylinky.

Jakmile vychladne, vepřové maso solte minimálně 8 hodin až přes noc.

Vylijte z nálevu, opláchněte a osušte. Posaďte na mřížku a nechte 2 hodiny sušit v lednici.

Vnějšek vepřového masa potřete tenkou vrstvou olivového oleje nebo hořčice, to pomůže tření přilnout.

Všechny ingredience dobře promíchejte a rovnoměrně posypte celou vepřovou mřížku.

Nastavte udírnu na 115 C a po dosažení teploty ji nastavte na uzení. Použili jsme k tomu biskety s příchutí Cherry, ale můžete použít biskety s příchutí Bradley, které chcete.

Vložte vepřové maso do udírny s tácem na roštu níže, aby se zachytily všechny kapky a šťávy.

Nechte 4-5 hodin udit, dokud nedosáhne vnitřní teploty 60 C, vyjměte jointa z udírny a nechte 15-30 minut odpočívat, dokud vnitřní teplota neukáže 63 C, a poté mezi kosti nakrájejte pěkné tlusté steaky a užívejte si.

Třešeň
 Dřevo

Třešňové biskety pro kuřáky Bradley

Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.

Shop Now