Foss rodina kouřila Šunka Recept
Toto je starý kanadský recept na prérii na kouření šunky a slaniny.
Ingredients
50 kg (100 lb) šunky nebo slaniny
4 kg (8 lb) soli
1,5 kg (3 lb) cukru
60 ml (2 oz) ledek
16 l (4 gal) horké vody, přibližně
Preparation
Připravte solný roztok smícháním soli, cukru a ledku v horké vodě, dokud se úplně nerozpustí. Ochlaďte vodu na teplotu vašeho masa. Poté vložte maso do velkého sudu kůží dolů na dno a nahoru navrch.
Zalévejte nálevem, dokud není maso zcela zakryté, a přikryjte váženým krytem, aby maso zůstalo ponořené. Vytvrzení tohoto receptu by mělo trvat asi 28 dní. Po 7 dnech maso vyjměte. Opařit sud vroucí vodou a znovu naplnit novou solankou. Udělejte to s 1/3 méně přísad a masa. Tento proces opakujte každých 7 dní po dobu jednoho měsíce, pokaždé použijte o 1/3 méně přísad ve slaném nálevu.
Skladujte při teplotě přibližně 5°C (40°F). Pokud je maso skladováno při příliš chladné teplotě, nevyléčí se. Příliš teplý lák začne kvasit a maso bude mít kyselou chuť. Po 28. dni vyjměte maso z nálevu a nechte ho oschnout.
Způsob kouření:
Vložte maso do udírny Bradley Smoker a udělte s bisketami s příchutí Maple. Pokud je teplota 25°C až 30°C (80°F až 90°F), kouřte 3 až 4 dny; 40 °C až 50 °C (100 °F až 120 °F) kouř po dobu 3 dnů. Příliš velké teplo způsobí, že se maso srazí. Vaše šunky jsou připraveny k vaření.
Poznámka: Tento recept je určen pro velkou udírnu, nicméně lze jej upravit pro menší porce masa, které se vejdou do Bradley Smoker/Smokehouse.
Javor
Dřevo
Maple Bisquettes s jemně kouřovou, sladkou a jemnou chutí jsou ideální pro uzení krůt a zlepšují chuť drůbeže a pernaté zvěře.
Shop Now