Bradley Uzená vepřová svíčková
Kessler jsem vždy miloval a myslel jsem si, že je čas vyzkoušet svou vlastní verzi. Vepřová svíčková je štíhlé a něžné řez masa, zaslouží si sladký lék a pomalé, jemné a horké kouření.
Ingredients
(Podává 2)
na tenké plátky nakrájená uzená panenka
1 zralé hovězí rajče
hrst raketových listů
4 plátky kváskového chleba
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce majonézy
sůl pepř
Preparation
Vezměte celou vepřovou panenku (asi 500 g). Smíchejte 15 g soli s 15 g cukru demerara a dobře vetřete do povrchu masa.
Pevně zabalte do potravinářské fólie a nechte asi 48 hodin v lednici.
Vyjměte, krátce opláchněte a osušte.
Způsob kouření:
Nastavte Bradley Smoker na 40 °C a naplňte stoh bisketami z jablečného dřeva. Uďte na mřížce s odkapávací miskou pod ní po dobu 1 hodiny, poté zvyšte teplotu na 80 °C a pokračujte v uzení, dokud vnitřní teplota panenky nedosáhne 75 °C.
Nechte vychladnout a před krájením zabalte a vychlaďte.
Smíchejte hořčici a majonézu.
Rajčata nakrájíme na velmi tenké plátky a dochutíme solí a pepřem.
Uzenou panenku nakrájejte diagonálně na oplatkové tenké plátky, které bohatě naplní dva sendviče a zbytek si nechte na později.
Kvásek, máslo zlehka opečte a naplňte vydatným množstvím uzených plátků uzeného vepřového masa a rajčat, rukolovými listy a hořčičnou majonézou.
Podáváme s listy salátu.
Jablko
Dřevo
Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.
Shop Now