Cheddar cheese on a smoker rack

Uzený Čedar Recept



Použijte tento uzený sýrový recept na sýr čedar nebo nahraďte jiné tvrdé sýry, jako je Gouda, Edam nebo Havarti. Hotový uzený sýr je vynikající na hamburgery, sendviče, polévky, těstoviny a pizzu.

Ingredients

2 lb sýra Cheddar

5-8 bisket Bradley Smoker

Preparation

Sýr nakrájejte tak, aby byly kousky asi 2 palce x 2 palce x 1 palec.

Pokud je to možné, připojte adaptér pro studený kouř k Bradley Smoker.

Nastavte udírnu tak, aby teplota zůstávala pod 90 °F, použijte biskety Bradley Smoker Apple nebo Cherry Bisquettes. Pokud se teplota zvýší, otevřete dvířka, abyste uvolnili teplo z udírny.

Umístěte sýr na kouzelnou podložku, která leží na udírně. Udržujte sýr asi 1 palec od sebe.

Sýr udit 1½–2½ hodiny. Čím déle se sýr udí, tím hlubší kouřovou chuť bude mít sýr čedar.

Po uzení vložte sýr do mrazicích sáčků nebo zabalte do plastové fólie. Před konzumací dejte asi na 2 týdny do lednice, aby sýr změkl a kouř prošel sýrem.

Podle Steve Cylka

Třešeň
 Dřevo

Třešňové biskety pro kuřáky Bradley

Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.

Shop Now