Uzený Kandovanou mandle Recept
K přípravě tohoto uzeného kandovaného mandlového receptu jsem použil skořici, ale můžete použít jakékoli koření, které se vám líbí. Pro posledních pár dávek jsem použil níže uvedený recept. Věřím, že původní recept pocházel z vážných jídel. Také jsem udělal tyto poslední Vánoce a použil jsem kešu. Lidé jich nemohli dostat dost.
Pokud jde o Brining, já jsem jen balovníky. Zdá se, že ostatní ořechy mají dostatek olejů, aby jim zabránily vyschnutí.
Ingredients
½ Šálek tmavě hnědého cukru
2 PL košer soli
1 ČL uzené papriky (hladká paprika nebo maďarská paprika, pokud používáte uzené mandle)
½ ČL kajenského pepře
½ Tsp Old Bay koření
½ Tsp čerstvě mletý černý pepř
1 velký bílek
4 šálky syrových mandlí s kůží (asi 1¼ libry)
Preparation
Předehřejte troubu na 300 °F, umístěte rošt do střední polohy a namažte pečicí plech s okrajem olejem nebo nepřilnavým sprejem na vaření. Ve střední misce smíchejte cukr, sůl, papriku, kajenský pepř, Old Bay a černý pepř.
Ve velké míse zlehka vyšleháme bílek do mírné pěny. Míchejte s kořeněným cukrem, dokud se nevytvoří hladké těsto (začne to vypadat suché, ale při míchání povolí).
Přidávejte mandle, dokud nejsou rovnoměrně pokryty. Glazované mandle rozprostřete v jedné rovnoměrné vrstvě na připravený plech a pečte, dokud ořechy nejsou lehce opečené, asi 25 minut. Ořechy budou stále lepkavé, ale chladnutím ztvrdnou.
Nechte vychladnout, ořechy každých pár minut promíchejte, aby se neslepily – ale nezačínejte míchat příliš brzy. Po vychladnutí rozbijte zbývající hrudky a podávejte. Ořechy lze skladovat ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě po dobu až 1 týdne.
Co se týče nakládání, solím pouze mandle, ostatní ořechy mají podle všeho dost olejů, aby nevysychaly.