Uzený Sýrová pizza Recept
Zde se naučíte, jak vyrobit těsto na pizzu a jak přidat své oblíbené polevy. Chcete -li kouřit sýr, použijte studený kuřák nebo navštivte náš blog o studeném kouři pro více informací.
Ingredients
1¼ ČL aktivního sušeného droždí
½ šálku mírně teplé vody
1½ lžičky cukru
1 PL olivového oleje – plus něco navíc
½ lžičky košer soli
1½ šálku univerzální mouky - plus něco navíc
½ šálku rajčatové omáčky
1-2 šálky libovolné polevy na pizzu, kterou máte rádi (pepriky, cibule, slanina, paprika, houby atd...)
1 hrnek strouhaného uzeného sýra
Chcete-li udit svůj vlastní sýr, jednoduše udělte svůj vybraný tvrdý sýr (čedar, gouda, eidam, havarti atd.) po dobu 1-2 hodin pomocí nástavce pro studený udírnu s jemnými bisketami, jako je olše, javor nebo pekan.
Preparation
Cukr a sůl rozpusťte v teplé vodě.
Navrch nasypte droždí.
Necháme stát do zpěnění, asi 5 minut.
Do směsi přidejte olej.
Za pomalého přidávání mouky promíchejte těsto a míchejte, dokud se nevytvoří koule.
Těsto přendejte na čistou, moukou posypanou plochu a ručně hněteme, dokud se nespojí hladká koule.
Těsto přendáme do olejem vymazané mísy a povrch potřeme olejem. Mísu přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a dejte stranou na teplé místo, aby zdvojnásobila svůj objem. Trvá to asi hodinu.
Těsto jemně prohněťte a vyválejte do 12” kulatého plátu.
Doplňte rajčatovou omáčkou, polevou a uzeným sýrem.
Potřete kůrku pizzy olivovým olejem a pečte při 450 °F po dobu 12 až 15 minut, dokud není kůrka zlatavě hnědá.
Olše
dřevo
Olše se běžně používá pro uzený losos kvůli své jemnější chuti. Díky své lehké, sladké a pižmové chuti se však jedná o jemnou kouřovou příchuť, která se hodí téměř ke každému pokrmu.
Shop Now