Studené uzené škeble marinières se špenátem a těstovinami
Měl jsem to potěšení z nalezení místních škeble na stánku na rybích a nemohl jsem odolat vytvoření kouřové verze toho, co je tradičně mušlí.
Ingredients
(Podává 2)
800 g čerstvých škeblí
velká banánová šalotka
velký stroužek česneku
½ lžičky soli
30 g másla
malá sklenka bílého vína
3 lžíce dvojité smetany
250 g čerstvých těstovin
100 g mladých listů špenátu
Preparation
V návaznosti na příspěvek z minulého měsíce o uzených měkkýšech jsem tento týden měl to potěšení najít místní škeble ve stánku s rybami a nemohl jsem odolat a udělat uzenou verzi toho, co je tradičně pokrmem z mušlí..
Než začnete, nechte udírnu Bradley Smoker nastavit na studený kouř (nástavec na studený kouř není nutný, protože škeble se udí tak krátce a budou již uvařené).
Přidejte dubové biskety na hromádku a nechte 30 minut, horní větrací otvor téměř uzavřený (což umožní naplnění skříně kouřem před umístěním škeblí dovnitř). Nemohu dostatečně zdůraznit, že měkkýši se musí vařit velmi krátce, jinak vytvoříte neuspokojivě gumový výsledek.
Pro 2 osoby budete potřebovat 800 g čerstvých škeblí, opláchněte a zkontrolujte, zda jsou všechny pevně uzavřeny poté, co byly energicky promíchány.
Nechte okapat v cedníku a poté vložte do pánve na střední/vysoké teplo s pokličkou a občas promíchejte, dokud se neotevřou (pravděpodobně to postačí pár minut).
Okamžitě stáhněte z ohně a prosejte, přičemž si nechte tekutinu ze škeblí, položte škeble ve skořápkách přes mřížku Bradley pokrytou fólií.
Udit 10 minut a vyjmout, odstavit.
Nyní připravte omáčku marinières.
Oloupejte a nakrájejte nadrobno velká banánová šalotka a rozdrtit a velký stroužek česneku s ½ lžičky soli na pastu.
Tát 30 g másla v hrnci a přidejte česnek a šalotka, vařte na mírném ohni 4 minuty, dokud nezměkne, ale nezbarví se.
Nyní přidejte a malá sklenka bílého vína, zvýšíme teplotu a zredukujeme na sirup.
Přidejte rezervované šťáva ze škeblí a znovu na velkém ohni zredukujte na polovinu svého objemu.
Nakonec přidejte 3 lžíce dvojité smetany a znovu zredukujte na třetinu a poté vraťte uzené škeble do pánve.
Po 2 minutách vypněte teplo, ale přikryjte poklicí, aby zůstala teplá.
Naplňte pánev osolenou vodou a přiveďte k varu.
Přidat 250 g čerstvých těstovin dle vašeho výběru (toto vaření obvykle trvá 2-3 minuty, ale zkontrolujte balíček) a 100 g mladých listů špenátu.
Dobře sceďte a bohatě ochuťte černým pepřem, než vložíte škeble a jejich omáčku.
Rozdělte mezi 2 teplé misky na těstoviny a ihned podávejte.
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now