Excellent Bradley Smoked Alaskan Salmon Recipe

Vynikající Bradley kouřil Aljašský losos Recept



Následující recept na solanku je zahrnut, abyste mohli začít, ale doporučujeme experimentovat s vlastním sůl/cukrem, javorem, medem, paprikou a kořením, abyste si vytvořili vlastní. (Spin-off od neuvěřitelného receptu Bob Kitchen.)

Ingredients

Složení solanky:

Jeden galon studené vody

1 čtvrtka teriyaki nebo sójové omáčky

1 šálek nakládací soli

2 libry hnědého cukru

2 PL česnekového prášku

3 PL kajenského pepře

Smíchejte všechny přísady v nekovové nádobě. Ujistěte se, že sůl a cukr jsou zcela rozpuštěny.

Preparation

Krok 1: Připravte rybu

Filetujte lososa s kůží.

Pečlivě zkontrolujte každý filet a ODSTRANĚTE VŠECHNY KOSTI (Velmi důležité pro dokonalost!). Malý pár čistých jehlových kleští funguje dobře při odstraňování zbývajících kostí, které uvízly v mase.

Krok 2: Jednotné proužky

Maso nakrájejte na jednotné proužky o šířce 3/8″ až 1/2″ a délce 3″- 6″, nebo tak dlouhé, jaké vaše udírny zvládnou. Klíčem je zde získat jednotnou tloušťku řezů pro jednotné nakládání a uzení. Délka je důležitá pouze pokud jde o vaše vlastní preference balení. Pásy budou mít tendenci padat nebo se prohýbat skrz větší mřížkové stojany. Proto je nejlepší použít teflonem potažené trhané stojany, malý rošt (1/2″) potažený teflonem.

Krok 3: Nanášení

Po přípravě láku přidejte lososa.

Na rybu umístěte váženou nerezovou ocel, dřevěný rošt nebo velký talíř, abyste ji udrželi pod nálevem. Solanku a ryby vždy udržujte v chladu. Pokud nemáte v chladničce dostatek prostoru, použijte ledovou truhlu typu Iglú s přibližně galonem ledu a sledujte teplotu, abyste se ujistili, že zůstane pod 40 °F.

Namočte lososa do slaného nálevu po dobu 12 hodin a během procesu slanění několikrát zamíchejte.

Krok 4: Zasklení

Umístěte ryby v jedné vrstvě na teflonem potažené trhané rošty (potažené nepřilnavým sprejem na vaření) nebo sušicí rošty a zajistěte, aby se kusy navzájem NEDOTÝKLY.

Vysušte na vzduchu v lednici, dokud se nevytvoří tvrdá pelikula. Ryby budou mít pevnou lesklou srst a na dotek budou mírně lepkavé.

Během procesu glazování otočte rybu 2-3krát, abyste zajistili dokonalejší glazování. Během procesu glazování můžete posypat určité koření (např. kajenský pepř) a/nebo vizuální zvýrazňovače (např. petrželové vločky). (Tip pro zimní období! Sušte 12-36 hodin na chladném místě, jako je nevytápěná garáž, ale NENECHTE zmrznout).

Krok 5: Kouření

Kouřte podle následujících pokynů Bradley Smoking: (olše, třešně nebo jablečné sušenky).

100 °F – 120 °F po dobu 1-2 hodin

Zvyšte na 140 °F po dobu 2-4 hodin

Pro dokončení zvyšte na 175 °F po dobu 1-2 hodin