Smoked Oyster Carpet Bagger Steak with Rosti & Gremolata Butter

Uzení ústřice Carpet Bagger Steak s Rosti & Gremolata Máslo

Sandra Tate

Jak lépe oslavit Valentýna než ústřicemi?

Ingredients

(Podává 2)

pro jednoduchý dvorní bujón:

100 ml bílého vína

malý svazek petrželky a tymiánu

plátek citronu

6 ústřic

400g plátek ribeye nebo sirlon, steak (měl by být dobrý 3 cm silný)

na máslo gremolata:

50 g másla

1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry

1 lžička citronové šťávy

1 lžíce jemně nasekané petrželky

1 stroužek česneku, rozdrcený na dužinu

pro rosti:

1 střední/velký brambor

Preparation

Můj návrh je, že si koupíte tucet, naservírujete 6 au naturelle jako předkrm a zbylých 6 vykouříte a připravíte si luxusní večeři z uzených ústřic a ribeye „carpet bagger steak“.

Pravděpodobně nejklasičtější příklad stravování „surf and turf“.

Za tímto účelem se vaše ústřice krátce povaří v jednoduchém dvorním vývaru a poté se jemně udí z dubového dřeva.

Poté se jemně vtlačí dovnitř steaku, který se také krátce povaří.

Nechal jsem si dvě uzené ústřice sedět obkročmo na steaku spolu s nějakým zářivým máslem gremolata.

A následovat? Studna...

Způsob uzení ústřic:

Opatrně vyjměte ústřice ze skořápek a opláchněte všechny stopy písku nebo skořápky, odložte stranou.

Suroviny na bujón dejte do velmi malé pánve a přidejte 100 ml vody.

Přiveďte k varu a vařte 3 minuty.

Vložte ústřice do likéru a jemně povařte ne déle než minutu.

Vyjměte děrovanou lžící a nechte vychladnout.

Posaďte je na kousek fólie a potřete lehkým olivovým olejem, aby nevyschly.

Nyní je vykuřte za studena s dubovými bisketami vloženými do zásobníku Bradley Smoker po dobu 15 minut (nebo až 30 minut, chcete-li intenzivnější chuť).

Vyjměte, zabalte a chlaďte, dokud nebude potřeba.

Máslo z gremolaty připravte tak, že nasekáte citronovou kůru, česnekovou dužinu a petrželku a poté je i s citronovou šťávou vtlačíte do másla plochou stranou kuchyňského nože. Svineme do válce a dáme stranou.

Troubu předehřejte na 180°C. Brambory oloupejte a vařte 12 minut.

Sceďte a nechte vychladnout tak, aby se to dalo zvládnout, pak slupku sejměte palci a nastrouhejte nahrubo do mísy.

Přidejte sůl podle chuti a 25 g másla gremolata, které jste si vyrobili.

Zamíchejte, aby se zapracovalo, a poté udělejte bramborovou směs do 2 tvarů rosti na vymazaný plech.

Pečte 20-30 minut do zlatova.

Zatímco se rosti vaří, vyřízněte ze strany steaku štěrbinu, abyste vytvořili kapsu dostatečně velkou, aby se do ní vešly 4 uzené ústřice (jemně je zatlačte dovnitř).

Povrch steaku potřeme olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem.

Postavte na sporák těžkou pánev nebo plotýnku a zahřejte ji na kouření a poté steak opékejte 3–4 minuty z každé strany (aby byl vzácný až středně propečený).

Steak nechte 5-6 minut odpočinout, než rozříznete bagger na koberce na dvě silné poloviny, z nichž každá obsahuje 2 uzené ústřice.

Pracujte rychle a naservírujte steak z koberce obkročmo na nahřátých talířích.

Navrch každou přidejte zbývající kouřové ústřice a plátek másla gremolata.

Ihned podávejte se zelenou zeleninou a rukolou.

Dub
 Dřevo

Dubové biskety pro kuřáky Bradley

Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.

Shop Now