Smoked Sesame Ginger Wasabi Salmon Recipe

Uzený sezamový zázvor Wasabi Losos Recept



Pokud milujete ryby, dobře, i když ryby nemilujete, určitě si zamilujete tento recept na uzeného lososa od Chef Ted Reader. Chef Reader nás provede, jak vyrobit uzený sezamový zázvor wasabi losos, který se rozpouští v ústech. Tento recept využívá metodu horkého kouře s olšovým dřevem a skořicovými tyčinkami. Nejprve lososa potřete trochou černého pepře a poté připravte dokonalou směs omáček, koření a hnědého cukru, abyste lososa polili. Umístěte připraveného lososa do udírny Bradley a poté ho hodinu uďte horkým kouřem. V polovině cesty potřete lososa ještě jednou „speciální“ polevou a poté vyjměte uzeného lososa, který se vám rozpustí v ústech. Podívejte se na video, získejte recept na uzeného lososa a vyzkoušejte ho na vlastní kůži!

Ingredients

20 skořicových tyčinek, každá o délce přibližně 6 palců

1 Strana čerstvého lososa, kůže, přibližně 1 ½ – 2 libry

¼ šálku sójové omáčky

2 lžíce Mirin

2 PL rýžového vinného octa

1 PL chilli omáčky sambal oelek

2 PL hnědého cukru

Hrst čerstvého koriandru, nakrájeného

2 zelené cibule, nakrájené nadrobno

1 citron, oloupaný a odšťavněný

1 ČL každého čerstvě nastrouhaného zázvoru

Opečená sezamová semínka

Černá sezamová semínka

Košer sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Preparation

Položte tyčinky skořice přes spodní část udírny v rovnoměrné řadě tak, aby tyčinky těsně přiléhaly k sobě.

Položte stranu lososa na špejle skořice. Volně přikryjte plastovou fólií a vložte do lednice a nechte 1 hodinu odpočinout, aby se skořice lehce zalila do lososa a před vařením zůstala pěkně studená. Po položení přes tyčinky skořice posypte lososa černým pepřem.

Tip: Než je začnete kouřit, nechte své mořské plody vždy ledově studené. Zůstává pevnější, lépe drží přírodní šťávy a zůstává svěží.

V malé misce smíchejte sójovou omáčku, mirin, rýžový ocet, sambal chilli a hnědou. Promícháme a dáme stranou.

Pomocí rašple najemno oloupeme citron. Přidejte kůru do sójové směsi.

Pomocí rašple nastrouháme najemno čerstvý zázvor a přidáme do sójové směsi.

Odšťavněte citron a přidejte jej do sójové směsi. Přidejte nakrájený koriandr, zelenou cibulku a sezamová semínka, promíchejte a odstavte.

Teploty kouření:

Nastavte Bradley Smoker podle pokynů výrobce a jako prostředek pro uzení lososa použijte olšové dřevěné biskety.

Nastavte teploty ovládání kuřáka na 250-260 °F.

Lososa vyndejte z lednice. Lososovou stranu ochuťte trochou košer soli a čerstvě mletým černým pepřem. Odloženou sójovo-citronovo-zázvorovou směs rovnoměrně natřeme na lososa.

Umístěte lososa doprostřed předehřátého uzení Bradley Smoker. Do nejtlustší části lososa vložte digitální teploměrovou sondu. Zavřete dvířka a nechte lososa kouřit horkým kouřem po dobu 1 hodiny nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 150 °F.

Odstraňte z kuřáka. Na lososa volně podávejte sojovo-citronovo-zázvorovou směs.

Ihned podávejte.