Smoked rainbow trout on rack

Uzený Pstruh a uzený pstruh šíří Recept



Existuje tolik věcí, které můžete udělat, abyste si z uzeného pstruha vydělali lahodné jídlo. Dnešní recept vám dává krok za krokem pokyny pro kouření pstruha. Ale také, aby se rozšířil velký pstruh. Můžete to použít jako občerstvení na sušenky nebo stejně jako lahodná zdravá stránka vašeho jídla.

Ingredients

Pro uzeného pstruha:

2½ libry čerstvých filetů ze pstruha

1 ½ lžičky Bradley Sugar Cure

Na pstruhovou pomazánku:

1 Cihla (250 g) smetanový sýr, měkčený

⅔ Šálek uzeného pstruha (nebo lososa), rozdrobený

¼ lžičky soli

¼ ČL česnekového prášku

½ lžičky papriky

⅛ ČL kajenského pepře

1 hrnek strouhaného sýru čedar

4 zelené cibule, nakrájené na tenké plátky

Preparation

Pro uzeného pstruha:

Bradley Sugar Cure rovnoměrně rozetřete po celé rybě. Rybu zabalte do plastové fólie nebo ji vložte do velkého sáčku na zip. Dejte na 3-4 hodiny do lednice.

Rybu důkladně opláchněte a dejte na 1 hodinu na chladné suché místo, aby se na vnější straně ryby vytvořila pelikula. Pro urychlení procesu použijte ventilátor.

Umístěte pstruha na udírnu. Tip: Kouzelné podložky Bradley jsou skvělé pro uzení ryb a nemají rybí tyčinku na stojanech vašeho Bradley Smoker.

Nastavte udírnu na 180ºF pomocí dřevěných bisket Alder nebo Pacific Blend.

Rybu kouřte asi 3-4 hodiny nebo dokud vnitřní teplota ryby nedosáhne 145 F.

Na pstruhovou pomazánku:

Ve středně velké misce rozmačkejte smetanový sýr vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Přidejte uzeného pstruha, sůl, česnekový prášek, papriku, kajenský pepř a nastrouhaný čedar. Pokračujte v rmutování, dokud se dobře nezapracuje.

Vmícháme nakrájenou zelenou cibulku. Nalijte do servírovací mísy.

Podávejte s krekry.

Podle Steve Cylka