Uzený Ústřice na polovině skořápky
Ingredients
24 ústřic
Marináda:
45 ml (3 lžíce) olivového oleje
45 ml (3 polévkové lžíce) citronové šťávy
3 ml (1/2 lžičky) soli
5 ml (1 lžička) suché hořčice
3 ml (1/2 lžičky) kari
Preparation
Smíchejte přísady na marinádu ve středně velké nekovové misce a dobře promíchejte.
Odstraňte ústřice ze skořápek. U každé ústřice si nechte alespoň jednu polovinu skořápky.
Vložte ústřice do marinády na přibližně 30 minut, jednou otočte.
Vyměňte ústřice v poloviční skořápce a do každé přidejte trochu marinády.
Způsob kouření:
Předehřejte Bradley Smoker na 100 °C (220 °F).
Umístěte ústřice v polovičních skořápkách na udírny a pomocí sušenek s příchutí jablka udělte/vařte 40 až 60 minut nebo dokud nebudou uvařené.
Sloužit:
Podávejte horké s omáčkou Tabasco nebo Wasabi na boku.