Smoked Oysters On The Half Shell Recipe

Uzený Ústřice na polovině skořápky



Ingredients

24 ústřic

Marináda:

45 ml (3 lžíce) olivového oleje

45 ml (3 polévkové lžíce) citronové šťávy

3 ml (1/2 lžičky) soli

5 ml (1 lžička) suché hořčice

3 ml (1/2 lžičky) kari

Preparation

Smíchejte přísady na marinádu ve středně velké nekovové misce a dobře promíchejte.

Odstraňte ústřice ze skořápek. U každé ústřice si nechte alespoň jednu polovinu skořápky.

Vložte ústřice do marinády na přibližně 30 minut, jednou otočte.

Vyměňte ústřice v poloviční skořápce a do každé přidejte trochu marinády.

Způsob kouření:

Předehřejte Bradley Smoker na 100 °C (220 °F).

Umístěte ústřice v polovičních skořápkách na udírny a pomocí sušenek s příchutí jablka udělte/vařte 40 až 60 minut nebo dokud nebudou uvařené.

Sloužit:

Podávejte horké s omáčkou Tabasco nebo Wasabi na boku.