Smoked prawns with garlic aioli, grilled bread and quail eggs

Uzené krevety s česnekovým aioli, grilovaným chlebem a křepelčími vejci

Thomas Karlstein

Není tajemstvím, že když se má něco slavit, nejlépe dobrým jídlem.

Ingredients

Jakékoli množství krevet (nejlépe čerstvé, případně rozmražené zmrazené)

Aioli - recept

1/2 stroužku nastrouhaného česneku

1 vejce

1,5 lžičky dijonské hořčice

1 lžička citronové šťávy

1 lžička bílého vinného octa

2,5 dl řepkového oleje sůl a pepř

Přidané doplňky:

Snítky kopru

Vařená křepelčí vejce

Klínky citronu

Grilovaný chléb

Na tenké plátky nakrájená červená cibule

Preparation

Není tajemstvím, že když se má něco slavit, nejlépe dobrým jídlem. Když jsem viděl přicházet tento slunečný den, samozřejmě jsem se připravil na dobrodružství s jídlem na zahradě. Jak začít den mi už pár dní hraje jako film. Spěte, ale ne moc dlouho. Připravte si snídani a podávejte v polostínu. Ujistěte se, že jste jen stěží chráněni před nejsilnějším sluncem. Tělo potřebuje po probuzení odpočinek. Chce to čas. Zakryjte bazén. Zalévejte rostliny, na chvíli se posaďte. Zavolejte si o něco chladného k pití. Vstaňte, když vaše tělo pociťuje neklid, kopněte si štěrk a pak si sundejte boty a zatančete si venku na trávníku. Pak jděte dovnitř, vyndejte krevety, otřete je do sucha. Spusťte kuřák Bradley. K obědu se podávají uzené krevety, grilovaný chléb, čerstvě našlehané aioli, kopr, citron a křepelčí vejce. Šampaňské a zamlžený ležák odpočívají ve velké ledové míse.

Už jsem o tom mluvil, ale na vaření v kouři je skvělé, že se všechno tak nějak samo o sobě postará. Mezitím se můžete procházet a bavit se, otočit se kolem kuřácké skříňky a povšimnout si, že to nebesky voní. Alternativou je udělat něco smysluplného s časem, ale pak vám jaksi unikla pointa, pak jste stejně dobře mohli vařit obvyklým způsobem. No, v Sodomě a Gomoře byla disciplína slabá, kdo se neuvolnil při kouření, byl tentýž den oběšen. Víš, nejlepší je se na chvíli usadit. V takový den by to neměl být problém. Je skoro léto a všichni víme, jaké počasí obvykle ten víkend bývá.

Slezte z paty hned, ponořte se do tepla. Noste s bikinami nebo úzkými plavkami. Ano, jsi tlustá, ale soused taky. Pokud jste se dobře a dobře najedli, můžete si to minimálně vyčítat. Vaši příslušníci se stejně milují. Ale ať děláš cokoli, nestěžuj si. Být spokojený. Jinak vás odsunu do nejšedších listopadových dnů. Ten den, kdy autobus přijel pozdě, když jsi byla bledá, když výplata skončila, když se základna hromady prádla opřela o dvě protilehlé stěny prádelny, když jsi se v noci osvobodil od úklidu po večírku a se probudil s těžkou hlavou a Černobyl, aby se dal do dalšího dne. Užijte si to, o zítřku nic nevíme. Na online fórech se široce diskutuje o tom, jak nejlépe udit vlastní krevety. Je důležité najít rovnováhu, kde se chuť kouře snoubí s příchutí krevet. Ne příliš těžké, ne příliš snadné. Nesmí být příliš dlouhé, protože ztuhnou, nesmí být příliš krátké, protože nestihnou absorbovat vůně kouře. Po mnoha pokusech si myslíme, že jsme našli ten správný recept. Nyní přeji hezký státní den. Do toho Švédsko!

 

Metoda:

Krevety usušte na kuchyňské lince. Čím sušší, tím jemnější povrch. Přednostně používejte čerstvé, ale dobře fungují i mražené krevety. Je to hlavně otázka přístupu.

Krevety položte na mřížku. Pokud jsou malé, použijte jemnější silikonovou síťku, aby nespadly.

Poté udí při 66 °C po dobu 1 hodiny a 15 minut.

Aioli metoda:

Všechny suroviny kromě oleje dáme do mixéru.

Začněte sotva poloviční rychlostí, pomalu stékejte olej.

Dochutíme pepřem a solí.

Odrůda
 Balíček

5 různých příchutí bisket pro Bradley Smoker

Toto balení odrůd obsahuje 24 kusů jablka, olše, mesquite, bílého ořechu a javoru pro různé příchutě.

Shop Now