Uzený Jerk Tilapie a recept na ananasový rýžový pilaf
Tento uzený blbec tilapie a recept na rýži ananasu se může zpočátku zdát zastrašující. Ale pokud jste trpěliví a postupujete podle pokynů, budete mít jídlo, které je nejen chutné, ale také krásné.
Ingredients
1 libra tilapie, asi 3-4 filety
1 ČL nového koření
1 ČL muškátového oříšku
1 ČL skořice
1 PL česnekového prášku
1 ČL mletého zázvoru
1 ČL černého pepře
½ lžičky kajenského pepře
½ ČL mletého hřebíčku
2 PL soli
2 PL oleje
1 Celý ananas
1 červená paprika – zbavená jádřinců a nakrájená na kostičky
6 zelené cibule - nakrájené na plátky
2 stroužky česneku - mleté
6 šálků vařené rýže
Biskety s příchutí Bradley - Alder, Apple nebo Pacific Blend
Preparation
Udělejte si koření tak, že smícháte nové koření, muškátový oříšek, skořici, česnekový prášek, mletý zázvor, černý pepř, kajenský pepř, mletý hřebíček a sůl.
Potřete rybu kořením.
Nastavte udírnu na 275 °F s použitím Bradley Flavour Bisquettes dle výběru (dobře fungují olše, jablko a pacifická směs).
Umístěte rybí filé na udírnu a vložte stojánek do vašeho Bradley Smoker.
Ryby kouřte, dokud nedosáhnou vnitřní teploty 145 °F (asi 2 hodiny).
Vyjměte z udírny.
Ananas nakrájejte na polovinu shora dolů. Vydlabejte každou polovinu ananasu tak, že vydlabete všechnu dužinu ananasu. Ovoce ananasu nakrájejte na malé kousky a vyhoďte část s tuhým jádrem.
V pánvi nebo woku rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte na kostičky nakrájenou červenou papriku a stroužky česneku a restujte 3-4 minuty.
Přidejte ananas a zelenou cibulku na pánev a opékejte dalších 5 minut.
Vmícháme uvařenou rýži a opékáme dalších 7–10 minut. Rýži důkladně ohřejte a často míchejte, škrábejte dno pánve, aby se rýže nepřichytila ke dnu.
Odstraňte z tepla. Uzenou Tilapii rozdrobte na středně velké kousky po celé rýži a míchejte, aby se ryba promíchala přes rýžový pilaf.
Do vydlabaných půlek ananasu vložte rýžový pilaf a podávejte.