Smoked Jerk Tilapia and Pineapple Rice Pilaf Recipe

Uzený Jerk Tilapie a recept na ananasový rýžový pilaf



Tento uzený blbec tilapie a recept na rýži ananasu se může zpočátku zdát zastrašující. Ale pokud jste trpěliví a postupujete podle pokynů, budete mít jídlo, které je nejen chutné, ale také krásné.

Ingredients

1 libra tilapie, asi 3-4 filety

1 ČL nového koření

1 ČL muškátového oříšku

1 ČL skořice

1 PL česnekového prášku

1 ČL mletého zázvoru

1 ČL černého pepře

½ lžičky kajenského pepře

½ ČL mletého hřebíčku

2 PL soli

2 PL oleje

1 Celý ananas

1 červená paprika – zbavená jádřinců a nakrájená na kostičky

6 zelené cibule - nakrájené na plátky

2 stroužky česneku - mleté

6 šálků vařené rýže

Biskety s příchutí Bradley - Alder, Apple nebo Pacific Blend

Preparation

Udělejte si koření tak, že smícháte nové koření, muškátový oříšek, skořici, česnekový prášek, mletý zázvor, černý pepř, kajenský pepř, mletý hřebíček a sůl.

Potřete rybu kořením.

Nastavte udírnu na 275 °F s použitím Bradley Flavour Bisquettes dle výběru (dobře fungují olše, jablko a pacifická směs).

Umístěte rybí filé na udírnu a vložte stojánek do vašeho Bradley Smoker.

Ryby kouřte, dokud nedosáhnou vnitřní teploty 145 °F (asi 2 hodiny).

Vyjměte z udírny.

Ananas nakrájejte na polovinu shora dolů. Vydlabejte každou polovinu ananasu tak, že vydlabete všechnu dužinu ananasu. Ovoce ananasu nakrájejte na malé kousky a vyhoďte část s tuhým jádrem.

V pánvi nebo woku rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte na kostičky nakrájenou červenou papriku a stroužky česneku a restujte 3-4 minuty.

Přidejte ananas a zelenou cibulku na pánev a opékejte dalších 5 minut.

Vmícháme uvařenou rýži a opékáme dalších 7–10 minut. Rýži důkladně ohřejte a často míchejte, škrábejte dno pánve, aby se rýže nepřichytila ke dnu.

Odstraňte z tepla. Uzenou Tilapii rozdrobte na středně velké kousky po celé rýži a míchejte, aby se ryba promíchala přes rýžový pilaf.

Do vydlabaných půlek ananasu vložte rýžový pilaf a podávejte.