Uzené a kramované tresky s Ratatouille
Naprosto zbožňuji pevnou, masitou tresku a nemohla jsem odolat tomuto vydatnému vykostěnému hřbetu z tresky na trhu - čerstvém z Brixhamu.
Ingredients
Lék:
75 g mořské soli
25 g světle hnědého cukru
850 g hřbetu tresky
(servíruje 2)
80 g strouhanky
Lžička uzené papriky
Sůl a pepř
Olivový olej
Půl máslové dýně
Malá cuketa
Červená paprika ramiro
3 zralá rajčata
Půlka lilku
Stroužek česneku
Špetka chilli vloček
Máslo
Preparation
Léčba a uzení tresky:
Rozpustit 75 g mořské soli a 25 g světle hnědého cukru v 500 ml vařící vodou a nechte úplně vychladnout.
Ponořte 850 g hřbetu tresky v nálevu do přiléhavé nádoby a nechte na 1 hodina.
Opláchněte a zcela osušte na kuchyňském papíru.
Postavte Bradley Smoker s nástavcem na studený kouř a naskládejte na něj javorové biskety, umístěte tresku na drátěnou mřížku uprostřed skříně a pak ji nastavte na 2 hodiny k uzení.
Vyjměte ze skříňky, nakrájejte na jednotlivé porce - 4 štědré - zabalte je pevně do potravinářské fólie a uložte do lednice, dokud nebudete potřebovat.
Na tento recept jsem použil 2 porce a 2 okamžitě zamrazil na další den, další večeři...
Uzená a strouhaná treska s Ratatouille
Podává 2:Abychom podpořili kouřové chutě, použil jsem také uzenou papriku La Chinata (pálivou) na oživení drobenky.
Z kusu suchého chleba (použila jsem svůj vlastní, napůl hnědý bochník se semínky, ale použijte cokoli, co máte po ruce) zbavte kůrky a v kuchyňském robotu nastrouhejte na hrubo 80 g strouhanky ke kterému přimícháte a lžička uzené papriky, trochu soli, a lžíce olivového oleje.
Promícháme tak, aby se drobky jedly důkladně natřené olejem.
Dát stranou.
Troubu rozehřejeme na 220°C.
Připravte si ratatouille zeleninu. Vzít půl máslové dýně a znovu rozpůlte, oloupejte a poté nakrájejte na 5mm plátky.
Smažte na trošce olivového oleje ve velké pánvi dozlatova a do měkka, vyjměte a dejte stranou.
Vršek, ocas, rozpůlit a nakrájet malá cuketa; ořízněte, rozpůlte a odstraňte semínka červenou paprikou ramiro a tenké plátky; kostky 3 zralá rajčata; střih půlka lilku na 1 cm kostky; oloupeme a nastrouháme stroužek česneku.
Přidejte všechnu tuto zeleninu do pánve, ve které jste dýni vařili, a ještě trochu orestujte olivový olej dohromady s špetka chilli vloček, sůl a pepř.
Asi po 15-20 minutách, když je zelenina měkká, vraťte do pánve squash a nechte na nejnižším ohni. Máslo plech a na něj položte porce uzené tresky, než zabalíte a na rybu přitlačíte drobky.
Pečte v rozpálené troubě 12–15 minut, dokud drobky nezezlátnou a uzená treska bude uvnitř dokonale propečená.
Ihned podávejte s ratatouille a vše zakápněte citronovou šťávou.
Javor
Dřevo
Maple Bisquettes s jemně kouřovou, sladkou a jemnou chutí jsou ideální pro uzení krůt a zlepšují chuť drůbeže a pernaté zvěře.
Shop Now