Warm Salad of Uzená makrela obecná & Baby Beetroot s Dijon Mustard & Horseradish Dressingem
Makrela se řadí na přední místo se sleděmi a lososy pro nejoblíbenější uzené ryby; bohaté a mastné, napěchované chutí, s trochou toho jde hodně daleko – a je to relativně levné!
Ingredients
Lék:
800 g makrely
50 g mořské soli
60 g světle hnědého cukru
Šťáva z malého citronu
(1 filet z makrely na osobu)
Zakulacená lžička dijonské hořčice
½ lžičky tekutého medu
1 lžíce bílého balzamikového octa
3 lžíce slunečnicového oleje
Zakulacená lžička smetanové horké křenové omáčky
Preparation
Na 800 g makrely vyfiletované a očištěné smícháme 50 g mořské soli s 60 g světle hnědého cukru a šťáva z malého citronu.
Vetřete kúru do masité strany ryby a položte maso na maso dohromady do přiléhavé nádoby.
Nechte působit 30 minut, poté důkladně opláchněte, osušte a položte na koše z ocelového drátu Bradley, které jsou od sebe vzdálené.
Filety nechte hodinu uschnout na chladném, vzdušném místě (ne v lednici), zatímco zahřejete skříň Bradley Smoker na 190 °F/85 °C, naplníte Oak Bisquettes a budete udit asi 45 minut - 1 hodinu. nebo dokud se neuvaří na vnitřní teplotu 72 °C Nechte vychladnout a poté chlaďte, dokud nebude potřeba.
Dopřejte si jeden filet z uzené makrely na osobu pro krásný, živý a chutný předkrm nebo lehký oběd.
Na talíře nebo mělké misky dejte baby červené řepy pokojové teploty a posypte je pepřovými lístky rukoly.
Filety makrely zahřejte na grilu, jednou otočte, poté nakrájejte na kousky a rozsypte na salát.
Mícháním vytvořte hustou emulzní zálivku zakulacená lžička dijonské hořčice s ½ lžičky tekutého medu a 1 lžíce bílého balzamikového octa na pastu.
Teď zabij 3 lžíce slunečnicového oleje po troškách, dokud nezískáte hustou emulzi.
Nakonec přidejte zakulacená lžička smetanové horké křenové omáčky a znovu porazit.
Přidejte kapky zálivky do salátů a podávejte s teplým, křupavým chlebem.
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now