Warm Salad of Smoked Mackerel & Baby Beetroot with Dijon Mustard & Horseradish Dressing

Warm Salad of Uzená makrela obecná & Baby Beetroot s Dijon Mustard & Horseradish Dressingem

Sandra Tate

Makrela se řadí na přední místo se sleděmi a lososy pro nejoblíbenější uzené ryby; bohaté a mastné, napěchované chutí, s trochou toho jde hodně daleko – a je to relativně levné!

Ingredients

Lék:

800 g makrely

50 g mořské soli

60 g světle hnědého cukru

Šťáva z malého citronu

(1 filet z makrely na osobu)

Zakulacená lžička dijonské hořčice

½ lžičky tekutého medu

1 lžíce bílého balzamikového octa

3 lžíce slunečnicového oleje 

Zakulacená lžička smetanové horké křenové omáčky

Preparation

Na 800 g makrely vyfiletované a očištěné smícháme 50 g mořské soli s 60 g světle hnědého cukru a šťáva z malého citronu.

Vetřete kúru do masité strany ryby a položte maso na maso dohromady do přiléhavé nádoby.

Nechte působit 30 minut, poté důkladně opláchněte, osušte a položte na koše z ocelového drátu Bradley, které jsou od sebe vzdálené.

Filety nechte hodinu uschnout na chladném, vzdušném místě (ne v lednici), zatímco zahřejete skříň Bradley Smoker na 190 °F/85 °C, naplníte Oak Bisquettes a budete udit asi 45 minut - 1 hodinu. nebo dokud se neuvaří na vnitřní teplotu 72 °C Nechte vychladnout a poté chlaďte, dokud nebude potřeba.

Dopřejte si jeden filet z uzené makrely na osobu pro krásný, živý a chutný předkrm nebo lehký oběd.

Na talíře nebo mělké misky dejte baby červené řepy pokojové teploty a posypte je pepřovými lístky rukoly.

Filety makrely zahřejte na grilu, jednou otočte, poté nakrájejte na kousky a rozsypte na salát.

Mícháním vytvořte hustou emulzní zálivku zakulacená lžička dijonské hořčice s ½ lžičky tekutého medu a 1 lžíce bílého balzamikového octa na pastu.

Teď zabij 3 lžíce slunečnicového oleje po troškách, dokud nezískáte hustou emulzi.

Nakonec přidejte zakulacená lžička smetanové horké křenové omáčky a znovu porazit.

Přidejte kapky zálivky do salátů a podávejte s teplým, křupavým chlebem.

Dub
 Dřevo

Dubové biskety pro kuřáky Bradley

Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.

Shop Now