Studený uzený pollack, Rajčata a špenát bruschetta
Tento týden jsem měl v úmyslu kouřit tresku, ale upoutala mě hustá, bez kůže Pollacka. Tato pevná, vločka, bílé ryby není tak delikátní chuť jako treska, ale stejně senzační.
Ingredients
Preparation
Rozpustit 70 g mořské soli a 30 g světle hnědého cukru v 500 ml vařící vodou a nechte úplně vychladnout.
Ponořte 800 g hřbetu pollack ve slaném nálevu v těsné nádobě a nechte 1 hodinu.
Opláchněte a zcela osušte na kuchyňském papíru.
Nastavte Bradley Smoker s nástavcem pro studený kouř a stohujte javorovými bisketami, poté nastavte na kouření po dobu 2-3 hodin (v závislosti na vašich vlastních preferencích pro úroveň kouřivosti).
Položte pollack na drátěný stojan uprostřed skříně.
Opět, v závislosti na preferenci, otevřete horní ventil pro lehký kouř a úplně zavřete pro intenzivnější kouř.
Vyjměte ze skříně, pevně zabalte do potravinářské fólie a uložte do lednice až do použití.
Slouží 2
Střih 2 x 100 g steaků z uzeného hřbetu pollack a dát stranou.
Vzít 4 zralá rajčata a nakrájejte na velké kostky; 1 stroužek česneku, drcený s 1 lžička soli na kaši; 2 lžíce olivového oleje a 2 hrsti mladých listů špenátu.
Na středním plameni rozehřejte olej a přidejte rajčata a česnek, osolte, okořeňte černým pepřem a několik minut povařte, aby změkla a ztratila tekutinu.
Přidejte špenát a vařte další minutu nebo dokud nezvadne.
Sundejte z plotny a dejte stranou.
V malé pánvi rozpusťte dobrý knoflík másla k pěnění na středním ohni.
Oprašte steaky z pollack s moukou, setřeste přebytek a smažte na pánvi 4 minuty z každé strany (méně, pokud to není tak husté).
Zatímco se ryba vaří, kartáčujte 2 plátky kynutého těsta s olivový olej a grilujeme dozlatova.
Na každý talíř položíme plátek bruschetty, poklademe rajčatovou, česnekovou a špenátovou omáčkou a navrch položíme uzené pollaky.
Ihned podávejte.
Javor
Dřevo
Maple Bisquettes s jemně kouřovou, sladkou a jemnou chutí jsou ideální pro uzení krůt a zlepšují chuť drůbeže a pernaté zvěře.
Shop Now