Smoked Fish Brine

Uzený Rybí solanka



Zde je recept na uzenou rybí solanku, který jsem použil 15 a více let. Je to báječné pro lososa, pstruha oceli a bluefish, ale myslím, že by to mělo fungovat také na jiných rybách. Je to zvláštní sbírka ingrediencí, ale opravdu to funguje. Je to také neuvěřitelně odpouštějící v mnoha ohledech. Část odpuštění je zmíněna ve směrech, ale občas jsem vynechal citronový pepř nebo bobkové listy a je to stále úžasné. Také jsem změnil poměr soli/cukru pro přátele, kteří měli rádi sladší kouř (o něco méně soli a trochu více cukru).

Ingredients

1 litr vody

1/2 šálku nejodizované soli (nedostatek na kuchyňskou sůl, zaoblené na košer)

1/2 hrnku bílého cukru

4 unce levné skotské (rum nebo bourbon lze snadno nahradit)

3 unce citronové šťávy

5 sekcí mletého česneku (asi 1/8 šálku mletého česneku ze sklenice)

1/4 šálku nakládacího koření

1/4 lžičky citronového pepře

5 bobkových listů

Preparation

Filety lehce opláchněte ve studené vodě; odstraňte přebytečnou vodu novinami nebo ve skleněné nebo plastové (NE kovové) nádobě. Smíchejte přísady ve velké míse, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Filety nalijte solným roztokem a ujistěte se, že jsou zakryté.

V závislosti na tloušťce filetů a osobní chuti dejte na 4-24 hodin do lednice

Vyjměte filety z nálevu, osušte papírovými utěrkami. Sušte na vzduchu po dobu 3 hodin +/-, aby se vytvořila pelikula; v tomto okamžiku mohou být ryby před uzením uloženy v lednici alespoň několik týdnů.

Když se rozhodnete rybu udit, udit pomocí jablečných, olšových, dubových nebo třešňových (moje oblíbené jsou dubové nebo kombinace jablka a třešně) bisket. Pamatujte, že zatímco se vaše udírna ohřívá, naaranžujte ryby na rošty a nechte sušit asi hodinu, nebo dokud se na povrchu ryby nevytvoří glazura.