Bradley Smoked River Cobbler Fishcakes with Poached Eggs

Bradley Smoked River Cobbler Fishcakes s pošírovanými vejci

Sandra Tate

River Cobbler je delikátní, bílá masa, šupinatá ryba, na rozdíl od tresky nebo tresky a nevyžaduje těžké kouření.

Ingredients

(Podává 4)

  • 250 g uzeného říčního ševce (viz výše)
  • 600 g brambor
  • 2 jarní cibulky, okrájené a nakrájené nadrobno
  • svazek ploché listové petrželky, nasekané nadrobno (kulatá polévková lžíce)
  • 2 cm čerstvého zázvoru, oloupaného a velmi jemně nasekaného
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá strouhanka na obalení (půl bochníku suchého chleba vložte do procesoru, puls na strouhanku - zbytky strouhanky lze uložit do mrazáku na později)
  • olivový olej
  • listy salátu
  • 4 vejce
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • Preparation

    Přiznám se, že jsem o této rybě nikdy neslyšel až do tohoto týdne, kdy se mnou v sekci ryb hovořil důchodce v Sainsburys a velmi mi ji doporučil. Je podstatně levnější než treska a treska jednoskvrnná, které se jinak velmi podobá, a pochází z certifikovaného udržitelného zdroje, i když z Vietnamu. Chápu, že je nyní k dispozici v několika velkých supermarketech.

    Švec říční je jemná, šupinatá ryba s bílým masem, ne nepodobná tresce nebo tresky jednoskvrnné a nevyžaduje silné uzení; jedna hodina v Bradley dodá nádhernou chuť, aniž by ji přemohla.

    Nejprve smíchejte 100 g jemné mořské soli se 450 ml studené vody, abyste vytvořili solanku.

    Vezměte 250g balení filátek z ševce a rozbalte je do přiléhavé nádoby a poté je ponořte do nálevu.

    Nechte působit 30 minut, poté opláchněte a zcela osušte na kuchyňském papíru.

    Nastavte Bradley Smoker pro studené kouření (v tomto ročním období jsem zjistil, že je dostatečně studený na to, aby se kouřilo bez adaptéru pro studený kouř, zvláště při krátkých dobách uzení).

    Přidejte několik dubových bisket na hromádku a otevřete horní větrací otvor.

    Filety dejte od sebe na mřížku a 1 hodinu uďte.

    Vyjměte, zabalte do potravinářské fólie a chlaďte, dokud nebude potřeba.

    Metoda:

    Předehřejte troubu na 180°C, předehřejte také gril.

    Filety z ševce položte na kousek lehce naolejované alobalu a grilujte 4 minuty (nebudou úplně propečené) a nechte trochu vychladnout.

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme do měkka, scedíme.

    Brambory nahrubo rozmačkejte a nechte trochu vychladnout.

    Nakrájenou jarní cibulku, zázvor, petržel a citronovou šťávu dejte do velké mísy s trochou koření.

    Rybí filety také jemně nastrouhejte prsty do misky.

    Nyní přidejte brambory a důkladně, ale jemně promíchejte, abyste neztratili veškerou texturu.

    Ochutnejte a případně dochuťte.

    Směs rozdělte na 4 velké kuličky. Vytvarujte z nich placičky o tloušťce alespoň 2 cm.

    Na velký talíř rozprostřete strouhanku a rybí koláčky do strouhanky zlehka zatlačte, jeden po druhém, a zvedněte strouhanku na vrch a boky, aby se rovnoměrně obalily. Po nanesení přesuňte na plech na pečení.

    Když je vše hotové, pokapejte každý olivovým olejem.

    Pečte 30 minut nebo dokud nebudou horké a zlaté.

    Rybí koláčky dejte na nahřáté talíře.

    Naplňte kastrol do hloubky asi 5 cm vodou a přidejte bílý vinný ocet.

    Přiveďte k varu, snižte plamen na živý plamen a jedno po druhém rozklepněte vejce.

    Povařte asi 2 minuty a odstraňte děrovanou lžící.

    Na talíře přidejte obalené listy salátu a na každý rybí koláč položte sázené vejce a ihned podávejte.

    Dub
     Dřevo

    Dubové biskety pro kuřáky Bradley

    Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.

    Shop Now